Eet lekker en lokaal met de Lokale Kerstbox

Kerstbox de Eese. Casper Hanekamp Fotografie

De Bult – Kerst zal dit jaar anders dan normaal zijn. We mogen niet met grote groepen samenkomen en het is onzeker of restaurants open gaan. Residence De Eese biedt de gasten van haar park en mensen uit de omgeving daarom de Lokale Kerstbox 2020.

“We willen mensen toch nog iets kunnen bieden en een positieve draai aan het einde van dit jaar geven,” zegt eigenaar Henk van den Berg. 

In de Lokale Kerstbox vind je alle ingrediënten voor een heerlijk viergangen kerstdiner. Bas van Beers en zijn chefkok Jan van den Dolder van Restaurant Heerlijkheid stelden met liefde de gerechten samen. Daarvoor werken ze samen met lokale bedrijven. Op deze manier eet je dus lekker en lokaal en hoef je zelf geen dagenlange voorbereidingen te treffen! Wie een Lokale Kerstbox bestelt, kan kiezen uit meerdere voorgerechten, soepen, hoofdgerechten en desserts. “Onze steak tartaar en ossenstaartbouillon komen van de Waterbuffelfarm uit Oldemarkt, de hertenbiefstuk van Koe & Kalf uit Baars en het kaasplankje uit Nijeveen,” geeft medewerkster Josien van Stokkom als voorbeelden. De gerechten zijn deels al klaar en of eenvoudig thuis in de oven verder te bereiden. Voor kinderen is er de speciale Kinderbox.

Met de Lokale Kerstbox wil Residence De Eese ook collega-bedrijven ondersteunen. “Koop lokaal!” aldus Van den Berg. Hij ziet dit ook als voorproefje van zijn voornemen vanaf volgend jaar zijn gasten een lokaal product cadeau te geven. Daarbij denkt hij aan Blokzijler Brok of een potje honing. De chefkok gaat bovendien de menukaart uitbreiden met streekproducten. “We willen graag aan onze gasten en buurtbewoners de charme van de regio overdragen,” vat Van Stokkom mooi samen.

Het menu van de Lokale Kerstbox vind je op www.restaurantheerlijkheid.nl. Bestellen kan tot 21 december via telefoonnummer: 0521-725000. De Kerstbox wordt gratis bezorgd op 24, 25 of 26 december.