Aangeboden door: Oakwell.nl

Eettafels van eikenhout, geschikt voor ieder interieur!

Foto: Pixabay

Je ziet het steeds vaker, eettafels van spoorbielzen. Wist je dat spoorbielzen van eikenhout zijn gemaakt? Eikenhout is robuust, heeft een landelijke uitstraling én is ook nog eens duurzaam! De eiken eettafel komt steeds vaker terug in de aankleding van een huis. Maar... wat kun je er allemaal mee?

Een eikenhouten tafel

Nu we massaal thuis werken, is de eettafel een onmisbare plek geworden. Waar men vroeger aan de eettafel at, lekker borrelde of spelletjes deed, werkt een groot deel van Nederland nu aan de keukentafel. Voor al die activiteiten is een eiken eettafel de uitkomst. De tafel is namelijk gemaakt van hard en sterk hout. De tafel is ook nog duurzaam, want hout is een duurzaam materiaal.

Een eikenhout bureau

Een eiken tafel vind je vaak in de keuken terug. Het merendeel van deze tafels zijn van spoorbielzen gemaakt. Het tafelblad is wel 2cm tot 8cm dik! Doordat een eikenhouten tafel zo’n dik tafelblad heeft, zijn het ideale tafels om aan te werken. Je kunt er daardoor een enorm bureau van maken. Dat vindt de rest van de familie waarschijnlijk niet erg; de kinderen vinden het vaak toch leuker om achter de tv te eten.

Een tafel op maat

Een eikenhouten tafel brengt veel sfeer en warmte met zich mee. Deze tafels kun je met een houten- of ijzeren onderstel laten maken. Maar wat als je een unieke tafel wil, omdat heel veel mensen er al één in huis hebben staan? Vrees niet, er zijn genoeg bedrijven die een unieke eikenhouten tafel voor je kunnen maken! Bedrijven zoals Oakwell maken unieke tafels op maat, in allerlei vormen en afwerkingen. Zo maak jij je industriële, authentieke interieur compleet.

The finishing touch

Afwerking doet een hoop met een tafel. Of je nu een donkere lak kiest voor je tafel of een blanke lak, het moet wel passen bij je interieur! Er zijn veel verschillende soorten afwerkingen die je kunt toepassen op je tafel. Wist je dat blanke lak, hard-wax-olie en Traelyx de meest voorkomende afwerkingen zijn?

Blanke lak en hard-wax-olie klinken logisch, maar wat is Traelyx?

Traelyx biedt veruit de beste bescherming. Traelyx is een lak die uit verschillende componenten bestaat, welgeteld twee. De lak hard uit, waardoor de tafel beschermd is tegen vlekken! Traelyx is een kleurloze lak. Hierdoor blijf je het unieke hout van je tafel goed zien, en dat is natuurlijk wat we willen! Dus wil je een nieuwe tafel? Denk dan vooral eens aan een duurzame eikenhouten tafel. De tafel kun je aanpassen naar wens én past ook nog eens perfect bij een industriële look. Veel plezier met het uitzoeken van een tafel!