Euro-actie tijdens laatste weekend Eefje & Apjan

De naam Eefje en Apjan maakt plaats voor Jan en Ina. Sieb van der Laan

Steenwijk Een begrip in Steenwijk en omgeving is Snackbar Eefje & Apjan aan de Scholestraat. Eefje en Apjan Piest begonnen met hun snackbar aan de Oosterpoort en verhuisden later naar de Scholestraat, waar hun dochter Petra de zaak overnam. Petra gaat er echter mee stoppen, maar de snackbar blijft.

Jan en Ina Ebink van Snackbar Caramba nemen per 2 juni de zaak over. Eefje & Apjan wordt Jan & Ina. 

Petra houdt tijdens haar laatste weekend actie met patat en snacks voor 1 euro. „En op=op, ik ga de vriezer leegverkopen,” lacht Petra. De actie gaat vrijdag 29 mei in en eindigt op maandag 1 juni, tweede pinksterdag, dagelijks van 16.30 tot 20.00 uur. Petra is blij dat Jan en Ina de zaak overnemen. „Ik begon in 1986 bij mijn ouders en toen mijn ouders stopten hielp mijn moeder mij vaak. Dat kan ze echter al een tijdje niet meer, omdat ze mantelzorger is voor mijn vader. Ik doe het nu al een hele poos alleen en daar eerlijk gezegd ben ik daar wel klaar mee. Niet om het werk zelf, maar het idee alles alleen te moeten doen: ik kan niet eens ziek zijn of zo. Ik wil eens iets anders en ook wil ik in het weekend wel eens lekker op de motor weg.” De overname stond eigenlijk al gepland voor 1 april, maar corona gooide roet in het eten. „Ik was compleet van slag en verdrietig om zo te moeten stoppen na 34 jaar. Nu kan ik aankomend weekend rustig afscheid nemen van mijn klanten, die ik graag wil bedanken voor 34 jaar trouwe dienst.”

Jan en Ina Ebink nemen per 2 juni het stokje over van Petra. „We hebben er heel veel zin in! Eerst zijn we dinsdag 2 en woensdag 3 juni gesloten voor wat werkzaamheden,” vertelt Jan. „Dinsdag komt er bijvoorbeeld een nieuwe softijsmachine en woensdag gaan we proefdraaien.” Jan en Ina gaat donderdag 4 juni vanaf 11.00 uur open en is daarna elke week van woensdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur open. „Caramba blijft ook gewoon open, meer als bezorgsnackbar en bij Jan en Ina zetten we in op afhaal. Mensen kunnen telefonisch bestellen en afhalen, maar ook gewoon bij ons binnenlopen om eten te bestellen en mee te nemen.

Nieuws

menu