Feestelijke opening Glasvezel Informatiepunt in het centrum van Steenwijk

Wim Brus en Marcel Rijpstra openen het Glasvezel Informatiepunt aan de Scholestraat.

Wim Brus en Marcel Rijpstra openen het Glasvezel Informatiepunt aan de Scholestraat. Foto: DELTA Fiber

Wim Brus en Marcel Rijpstra van DELTA Fiber Netwerk openden zaterdag 14 augustus op feestelijke wijze het Glasvezel Informatiepunt aan de Scholestraat 23 in Steenwijk. Inwoners van Steenwijk Noord kunnen hier terecht met vragen of voor advies over glasvezel en alle zaken die daarbij horen.

Het Glasvezel Informatiepunt is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

„Een stabiele en snelle internetverbinding is een belangrijke voorwaarde in ons leven geworden,” zegt Marcel Rijpstra, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk. „Juist nu zie je hoe belangrijk een goede verbinding is voor de sociale contacten: opa’s en oma’s die hun kleinkinderen kunnen zien via Teams, Zoom of FaceTime, contact met collega’s via de laptop of jongeren die veel online studeren. DELTA Fiber Netwerk heeft de afgelopen jaren al het buitengebied en de kleine kernen van de gemeente Steenwijkerland voorzien van glasvezel en nu is Steenwijk stad aan de beurt. Daarbij starten we eerst met een campagne in Steenwijk Noord en iets later in Steenwijk Zuid. Kijk of je in aanmerking komt voor glasvezel via de postcodecheck op gavoorglasvezel.nl of kom langs bij ons Glasvezel Informatiepunt.”

Deze week, vanaf 16 augustus, is het startsein gegeven voor de glasvezelcampagne in Steenwijk Noord. Als 25% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 3 november 2021 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel. Meer informatie kunnen inwoners vinden op gavoorglasvezel.nl.

DELTA Fiber Netwerk is onderdeel van een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het bedrijf zorgt voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en hebben de ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot ons razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al zo’n 900.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber. En daar komen iedere maand nog zo’n 20.000 adressen bij. Op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allerbeste internet. Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in Steenwijk Noord op gavoorglasvezel.nl.