Aangeboden door: Provareiniging.nl

Gevelreiniging als vereiste voor een goed onderhouden woning

Foto: Pixabay

De zon komt steeds vaker door, vogels beginnen te fluiten en de dagen worden langer. Lekker! We komen met z’n allen uit de winterslaap en krijgen energie om dingen te doen. Waar begin je mee? Ga je de tuin onder handen nemen? Of ga je toch het straatwerk aanpakken, omdat het een beetje flets en groen is geworden? Je gaat aan de slag met de hogedrukspuit. Vier zaterdagen verder, en het ziet er rondom het huis weer strak uit. Maar vergeet je niet iets?

Gevel reinigen, waarom dan?

Kijk eens naar de gevel. Deze zal wel aardig vies zijn geworden door alle regen, de uitlaatgassen en door de groene aanslag! Waarom ga je wel je hele tuin aanpakken, maar het aangezicht van je huis laat je voor wat het is? Rare bedoeling eigenlijk toch? Zeker als je bedenkt dat je bij het reinigen van de gevel de uitstraling van je huis enorm verbetert! Daarnaast draagt het bij aan de levensduur van je woning, want een slecht onderhouden gevel kan ervoor zorgen dat er op lange termijn schade ontstaat. Denk bij schaden aan bijvoorbeeld vochtplekken.

Hoe laat ik mijn gevel reinigen?

Je hebt een aantal verschillende manieren van gevelreiniging . Je kan hem chemisch reinigen, hem laten stralen of met stoom reinigen. Stoomreiniging heb je vast vaker gezien! Dat gebeurt met een hogedrukspuit. Chemisch reinigen of het stralen van een gevel heb je daarentegen waarschijnlijk niet veel vaker gezien. Maar wat houdt chemisch reinigen eigenlijk in?

Chemisch reinigen

Het klinkt niet als een fijn idee. Dat je de buitenkant van je huis chemisch laat reinigen. Wat heeft dat voor effect op de diertjes rondom het huis? Of überhaupt op de grond rondom het huis? Nou, maak je daar vooral niet te druk om. Een professioneel reinigingsbedrijf heeft dat varkentje vaker gewassen. Als zij een gevel chemisch reinigen wordt er een middeltje aangebracht op de gevel, waardoor vuil verdwijnt als sneeuw voor de zon. Dit is perfect voor het verwijderen van uitlaatgassen en verf! De mannen die komen reinigen vangen vervolgens het chemische water op en recyclen dit. Daardoor heeft jouw omgeving geen last van de chemische reiniging.

En hoe verder?

Na de reiniging van je gevel wil je eigenlijk voorkomen dat de reinigers volgend jaar weer terug moeten komen. Daar is een oplossing voor! Laat je gevel impregneren. Door je gevel te laten impregneren bescherm je je huis tegen de uitlaatgassen, groene aanslag en schimmel. Daarnaast is je gevel waterafstotend na impregnatie. Wist je ook dat het bijdraagt aan de isolatiewaarde? Wil je alleen je gevel laten impregneren? Dat gaat niet zomaar. Vraag eerst bij de specialist hoe jouw gevel gereinigd moet worden en laat hem ook reinigen door die specialist. Daarna kun je de muur laten impregneren en kun je weer jaren vooruit!