Het Koetshuis is één jaar open

Het terras van Annet en Ary is een heerlijke groene oase in de binnenstad van Steenwijk. Wilbert Bijzitter

Steenwijk - Het Koetshuis is één jaar open. De specialiteitenwinkel en brasserie aan de Gasthuisstraat 28 heeft inmiddels een vaste klantenkring opgebouwd.

'De mensen komen terug voor onze vers gemalen koffie en zelf gebakken taart,' aldus de eigenaren Annet van Beckum en Ary Everhardus.

De specialiteitenwinkel en brasserie zijn gevestigd in een Rijksmonument, dat ,zoals de naam al verraadt, een voormalig koetshuis is. Het is in 1905 gebouwd en bevat een mix van classicisme en Jugendstilelementen. Als je over de drempel stapt, word je verrast door de grote, lichte ruimte die daar achter ligt. Dat geldt ook voor de tuin, waar je lekker op het terras kunt zitten.

In de winkel verkopen Annet en Ary vooral biologisch producten, die met liefde en vakmanschap zijn gemaakt. Zo is de koffie gebrand door Frans de Grebber uit Meppel. Het zoete en hartige gebak worden door Annet en Ary zelf gebakken. Verder verkopen ze diverse theesoorten. Nieuw zijn de soepen, die afkomstig zijn van de Kleinste Soepfabriek uit Leek. Ook is stijlvol servies te koop, gedraaid door keramist Geo Hultink uit Wanneperveen. Datzelfde servies gebruiken Annet en Ary in hun brasserie. Op de menukaart kun je maar liefst uit 17 verschillende gezette koffies kiezen. Dat smaakt heerlijk met de zelfgebakken glutenvrije amandeltaart of lactosevrije osawacake, gevuld met noten en gedroogde vruchten. Meer informatie: www.koetshuissteenwijk.nl.

Nieuws

menu