Het Pakhuys vertrekt uit de binnenstad

Sandra en Raymond Schets bij het nieuwe pand van Het Pakhuys Catering. Sieb van der Laan

Steenwijk - Met ingang van 1 maart is Het Pakhuys Catering te vinden aan de Dolderweg 27 G. “Na 15 jaar binnenstad Steenwijk verhuizen we naar een prachtige, nieuwe zichtlocatie, waar we niet alleen veel meer ruimte hebben, maar we ook zo duurzaam mogelijk kunnen werken, zoals we graag willen,” vertelt Raymond Schets.

 “Het pand is door lokale bedrijven op de meest milieuvriendelijke manier gebouwd. Zo is er geen gasinstallatie, maar werken we alleen met elektriciteit. Verder komt er nieuwe apparatuur in en daarna wordt alles vanuit de Woldpromenade verhuisd naar de Dolderweg, zodat we vanaf 1 maart hier aan de slag kunnen. Sandra en ik hebben er veel zin in. We krijgen een fijne grote werkruimte en we zitten daar veel centraler als in de binnenstad voor het wegbrengen van de maaltijden, ontbijtjes en andere bestellingen. Ons nieuwe pand leent zich veel beter voor onze huidige werkzaamheden, die we hier ook meer kunnen uitbreiden. Zo verhuren we voor feestjes nu ook statafels, borden, bestek, glazen, kopjes en dergelijke. Daar is in dit pand voldoende opslagruimte voor.”

In 2005 begonnen Raymond en Sandra met Het Pakhuys aan de Woldpromenade. “Eerst als brasserie, daarna als tapasrestaurant en de laatste jaren doen we alleen de catering. En dat gaat heel goed, ondanks corona. Het afgelopen jaar hebben we goed gedraaid, ondanks dat veel cateringactiviteiten werden geannuleerd. Vooral de ontbijtservice loopt nu bijzonder goed, en dat is best bijzonder in deze tijd. Ons pand aan de Woldpromenade blijft te koop staan, met wellicht een huurmogelijkheid, al heeft dat niet onze voorkeur. Het is een mooi pand, alleen is het te klein geworden voor onze cateringwerkzaamheden.

Er zullen nieuwe tijden aanbreken en mede gezien de ontwikkelingen rond Eeserwold blijven we positief over de mogelijkheden voor het pand aan de Woldpromenade. Steenwijk heeft een gezellige, sfeervolle binnenstad, nieuwbouwwijken en steeds meer inwoners, dus volop mogelijkheden…

Na de verhuizing blijft Het Pakhuys Catering bereikbaar op dezelfde telefoonnummers 0521 522 320 en 06 21 26 22 33. “We zijn ook via app of ons e-mailadres info@hetpakhuys.eu bereikbaar, maar de beller is sneller!”