Hoe aanhangwagen beveiligen tegen diefstal

Ik weet niet of je het ooit hebt meegemaakt. Je loopt naar de plek waar je aanhanger altijd staat om hem aan te gaan koppelen en je kijkt verbaasd om je heen? “Dit is toch de plek waar ik hem gister heb neergezet?” Het komt helaas nog steeds veel voor, aanhanger diefstal.

Voor de aanhangwagens met een draagvermogen van 750 kg of minder zijn gewild bij het dievengilde. Aanhangwagens onder 750 kg staan niet geregistreerd en zijn daardoor niet te traceren als ze gestolen worden. Daarom is het belangrijk je aanhanger daar goed tegen te beveiligen. Er zijn voor aanhangwagens verschillende goede sloten beschikbaar waardoor je de aanhangwagen minder snel een prooi is voor dieven!
Kijk hier naar de verschillende opties Aanhangwagendirect.nl

Hoe beschermt een parkeerpaal tegen diefstal?

Staat je aanhangwagen altijd op dezelfde plaats, dan is een parkeerpaal erg handig wanneer je bijvoorbeeld niet beschikt over een stalplaats. Met een parkeerpaal is je aanhangwagen verzekerd van een goede beveiliging. Een parkeerpaal graaf je in of je kan er dan ook nog voor kiezen beton bij te storten. Dat maakt het eigenlijk onmogelijk de aanhangwagen ongewenst mee te nemen.
Om een anti-diefstal parkeerpaal compleet te maken, heb je een discusslot nodig. Deze zijn er in verschillende klassen.

Wanneer gebruik je een wielklem?

Een wielklem zorgt ervoor dat een aanhangwagen niet meer van zijn plek af kan komen. Een wielklem past op alle gangbare wielen en banden. Wanneer er een wielklem gebruikt wordt is er geen beweging te krijgen in de aanhangwagen. Door de wielklem worden de wielbouten ook afgedekt, je wiel kan er dus ook niet worden afgehaald.

Een Gps tracker

Een gps tracker zorgt natuurlijk niet voor het beveiligen tegen diefstal. Maar mocht je aanhangwagen wel gestolen worden dan kan je hem door de gps tracker gemakkelijk weer terugvinden. De gps tracker is een klein bakje, die je makkelijk uit het zicht kan plaatsen zodat deze dus ook niet gevonden wordt.

Het SCM-keurmerk voor aanhanger sloten

SCM gekeurde sloten zijn een stuk duurder dan normale sloten. Waarom is dat eigenlijk zo? Het SCM-keurmerk is opgericht door het verbond van verzekeraars. Deze bond heeft de SCM sloten door ontwikkeld waardoor de prijzen van de sloten hoger is. SCM staat voor Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging.
Wanneer je je aanhangwagen wil gaan verzekeren tegen diefstal gelden vaak aanvullende eisen. Er is een grote kans dat de verzekeraar eist dat je een SCM gekeurd slot gebruikt. De reden daarvan is dat het bewezen is wanneer je een SCM slot gebruikt aanhangwagens veel minder gestolen worden.

Disselsloten voor de aanhanger

Een veel voorkomende vraag is of je mag gaan rijden met een gemonteerd disselslot. Je mag zeker gaan rijden met een gemonteerd disselslot, maar het disselslot mag niet op slot staan wanneer je rijdt. Dit is omdat hulpverleners ten aller tijden alle voertuigen moeten kunnen ontkoppelen.
Disselsloten zijn zeer effectief in het voorkomen van diefstal, met een disselslot voorkom je dat de aanhangwagen niet zomaar kan worden aangekoppeld.

Andere tips om diefstal van de aanhanger te voorkomen.

Er zijn een paar verschillende gemakkelijke stappen waardoor je de kans van diefstal van je aanhanger een stuk kleiner wordt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je aanhangwagen herkenbaar is, denk aan stickers, kleuren en andere kenmerkende eigenschappen. Denk ook aan de plek waar je de aanhangwagen neer zet. Niet op een afgelegen plek, zorg ervoor dat mocht je de aanhanger toch niet op slot zetten dat je er dan ten alle tijden wel zicht op hebt.

Nieuws

menu