Hoe een ondershirt niet door zal schijnen

Deze koude maanden vragen een T-shirt onder een overhemd. Wat erg jammer is, is dat een dergelijk shirt vaak te zien is door het overhemd. Het ziet er ten eerste niet mooi uit, en het is ten tweede erg onnodig. Een aantal simpele aanpassingen in de draaggewoontes helpen al enorm.

Het is namelijk geen hogere wiskunde. De ellende van het doorschijnen van een overhemd, waardoor het T-shirt te zien is, komt na het lezen van dit artikel ten einde.

Het kiezen van de juiste kleur

Ondershirts zijn in veel kleuren beschikbaar. Niet alleen dat, ze zijn ook beschikbaar in een extra lange versie. Voor lange mannen is het bijvoorbeeld erg comfortabel om een langer exemplaar te hebben, omdat deze minder snel uit de broek gaat. Op deze manier ben je niet de hele dag bezig het shirt terug in de broek te doen. Qua kleuren zijn bij een wit overhemd zijn shirts die ecru of huidskleur hebben een beter alternatief, wat minder doorschijnt. Witte overhemden zijn helaas altijd doorschijnend. Met deze kleuren zul je de mate van doorschijnendheid wel enorm naar beneden brengen.

Extra lange T-shirts

Het hebben van shirts die extra lang zijn is een serieuze aanwinst. Er is een beetje speling in de lengte voor het per ongeluk te heet wassen bijvoorbeeld. Maar als lange man wordt de irritatie bij het omhoog schuiven van het shirt bij onverwachte bewegingen ook weggenomen. Hetzelfde probleem treedt op bij het kiezen van een overhemd voor lange mannen met de gangbare mouwlengte 6, wat bij deze mannen louter te kort is. Mouwlengte 7 zorgt voor mouwen die lang genoeg zijn zodat bij bewegen de mouwen die omhoog schuiven. Wanneer er gekozen wordt voor shirts die van 100% katoen zijn gemaakt, zal dit ook nog eens bijdragen aan een heerlijk draagcomfort. Katoen is namelijk zijdezacht.

Doorschijnende overhemden

Tussen de ontelbare hoeveelheden overhemden zijn er erg veel die doorschijnen. Dit zijn de exemplaren met een lichte kleur met een dunne weving zoals poplin. Deze weving wordt mogelijk gemaakt door twee draden. Het is erg licht van gewicht en luchtig, maar schijnt tegelijkertijd gemakkelijk door. De winterse maanden vragen om een ondershirt, maar als dit er niet mooi uitziet, waarom zou men het dan dragen? Om doorschijnen te voorkomen zijn dikkere wevingen geschikt, zoals twill en oxford . Dit zijn wevingen met een respectievelijke drie en vier draden.

Online kopen van extra lange (onder)shirts

Online stores als mouwlengte7.com helpen je graag bij het kiezen van het juiste T-shirt onder het overhemd. Mogelijkheden die niet doorschijnen in een overhemd zijn er in overvloed. Niet alleen bieden zij exemplaren in juiste kleuren die zo min mogelijk doorschijnen, maar ook met verschillende dieptes qua V-hals. Deze dieptes komen overeen met de ruimte die open is bij het open houden van een bepaald aantal knoopjes. Neem eens een kijkje op de website en laat je inspiratie in de vrije loop. Het team van ML7 staat altijd klaar voor vrijblijvend advies.