Aangeboden door: studyworks.nl

Hoe kun jij je kind goed voorbereiden op de examens?

Foto: pixabay

Als je kind op de middelbare school zit dan kan het zijn dat hij of zij wat moeite heeft met zelfstandig werken. Veel kinderen hebben moeite met het aan het werk gaan. Uitstelgedrag is iets waar mensen in het dagelijks leven veel uitdaging mee ervaren. Het is dan ook echt een uitdaging om je kind zover te krijgen om uit zichzelf aan het werk te gaan voor school. Als je kind in zijn of haar eindexamenjaar zit dan hangt er ineens heel veel vanaf. Het is dan ook echt belangrijk dat kinderen echt de tijd nemen om zich hier goed op voor te bereiden. Alleen hoe kun jij hier het beste bij helpen?

Maak een duidelijke planning

Iets waar kinderen vaak niet heel goed in zijn is het maken van planningen. Inplannen wanneer en wat je moet gaan leren kan erg lastig zijn en zonder goede planning is de kans groot dat je kind geen overzicht heeft van wat hij of zij nog allemaal moet doen. Ga daarom zeker eens samen ervoor zitten om even duidelijk op een rijtje te krijgen wat er allemaal nog gedaan moet worden. Vervolgens kun je kijken naar de tijd die nog over is en alles goed gaan inplannen. Het is dan ook wel nog een uitdaging om ervoor te zorgen dat je kind de planning ook echt volgt.

Heel veel oefenen

Een ander belangrijk ding wat kinderen moeten doen is gewoon oefenen. Het is erg handig om oude examens te maken. Op deze manier weet je kind een beetje wat hem of haar te wachten staat en kunnen ze vast wennen aan de manier van vragen stellen.

Zorg voor hulp waar nodig

Als je kind echt moeite heeft met een vak dan is het handig om hier bijles voor te geven. Zo kun je bijles economie of bijles scheikunde krijgen. Kijk dus zeker waar je kind nog wel wat extra hulp kan gebruiken en investeer hierin.

Nieuws

menu