Aangeboden door: NCOI

Hoeveel verschil zit er tussen regio of streek en baankans?

Foto: pexels

Tijdens de zoektocht naar een goede baan kan het in sommige gevallen bepalend zijn waar je woont. Het feit blijft dat wanneer je in het puntje van Groningen woont er een minder grote baankans is dan wanneer je in de randstad woont. In de randstad vestigen zich meer grote bedrijven. Dit wilt automatisch ook zeggen dat er hierdoor meer vacatures open staan. Wanneer je niet in de randstad woont, maar je woont wel in een stad of in de buurt van een stad dan hoef je je vaak ook geen zorgen te maken op de baangarantie die je hebt.

Hoe meer je leert hoe meer je van toegevoegde waarde zal zijn

Wanneer je eenmaal een baan gevonden hebt is dit uiteraard top. Als je eenmaal aan het werk bent, kan het een goed idee zijn om ervoor te kiezen om door te gaan met leren. Dit heeft verschillende redenen. Een van de redenen kan zijn zodat je door kan stromen binnen het bedrijf waar je werkt. Hoe meer je geleerd hebt hoe meer kennis je hebt en hoe meer je dus van waarde kan zijn voor het bedrijf waarbij je werkt. HRpraktijk.nl meldt dat 9 op de 10 mensen die een studie volgen naast hun baan voor een flexibele studie kiezen. Het is uiteraard al zwaar zat om een 40-urige werkweek te hebben. Als je daarnaast ook nog eens een opleiding wilt volgen kan dat veel tijd kosten. Daarom is het vaak beter om voor een flexibele studie te kiezen. Zo kun je een aantal keren per week in de avonduren tijd stoppen in je opleiding.

Studeren terwijl je carrière maakt

Metronieuws.nl meldt dat ruim 48% van de Nederlanders die school en werk willen combineren dit in hun eigen tijd moeten regelen. Dit is voor veel mensen een probleem. Je kunt school en werk namelijk lastig combineren. Je hebt vaak minder energie in de avonduren en dit kan voor veel mensen een reden zijn om niet door te leren. NCOI is een van de scholen in Nederland waarbij je verschillende opleidingen kunt gaan volgen terwijl je carrière maakt. Er zijn enorm veel opleidingen, je kunt dan ook alle kanten op. Het kan dan ook zeker een idee zijn om eens bij je werkgever aan te kaarten dat het je wat lijkt om door te leren. Mogelijk is jouw werkgever hierin zeer flexibel en worden er zelfs kosten vergoed.

Nieuws

menu