Aangeboden door: shops-united.nl

Hulp bij het kiezen van een vervoerder

Eigen foto

Het allerbelangrijkste wat betreft het verzenden van jouw pakketten naar een klant is toch wel vertrouwen hebben in het vervoersbedrijf wat je daarvoor hebt gekozen. Het verzenden van een pakketje is immers de laatste stap in het koopproces. Hoe kies je nu een vervoersbedrijf wat past bij jouw wensen en behoeften? Hier leggen wij jou uit hoe je daar de juiste keuze in maakt.

Geef de klant opties

Je vindt misschien zelf een aantal dingen belangrijk, maar de klant is in principe koning. Dus kijk goed naar wat jouw klanten nu eigenlijk willen. Wil de klant een pakketje thuisbezorgd hebben of bijvoorbeeld op kantoor? Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. Denk aan het tijdstip en de locatie van de bezorging. Het is fijn wanneer een klant zelf een tijdstip kan kiezen om het pakket te kunnen ontvangen. Daarnaast is het tegenwoordig ook normaal om de klant meer vrijheid te geven bij het ontvangen. Geef een pick-up punt als optie bij de leveropties. Zo heeft DHL een optie om je pakket op te halen in een locker. Een klant kiest zelf de locatie en heeft 7 dagen de tijd om het op te halen. De klant hoeft niet thuis te blijven wachten op een pakket en kan zo zelf kiezen wanneer het beste moment is om een pakket op te halen.

Niet vastzitten aan één vervoerder

Heb je nu een beginnende webshop, dan kan het soms lastig zijn om gelijk één vervoerder te kiezen. Er zijn verschillende partijen die meerdere vervoerders aanbieden. Er komen dan geen contracten aan te pas, dus je zit niet gelijk vast aan een vervoerder. Vaak hebben die partijen een handig systeem, zodat er automatisch besloten wordt welk pakket met welke vervoerder verzonden wordt. Het nadeel van in zee gaan met die partijen is wel dat je vaak wat duurder uit bent. Het is voordeliger wanneer je meerdere pakketten in één keer verzendt.

Tijd is geld

Vergeet vooral niet dat een vervoerder goed bij jouw webshop moet passen. Het moet niet alleen goed passen bij de wensen en behoeften van klanten en de webshop, maar het moet ook niet te veel tijd kosten. Kijk dus goed wat de opties zijn wat betreft de pick-up van pakketten. Kan een vervoerder bijvoorbeeld pakketten komen ophalen of moet je ze zelf naar een pick-up punt brengen. Vervoerders die een late pick-up tijd hanteren zal als resultaat geven dat je klanten snel een pakket kan leveren. Klanten kunnen nog tot ’s avonds laat een bestelling plaatsen en jij kan het vervolgens al verzenden. Dit levert je hoogstwaarschijnlijk meer aankopen op.

Nieuws

menu