Indonesisch Afhaalrestaurant Indaanesia is open

Daan en Melissa van Indaanesia aan de Woldpromenade. Foto: Sieb van der Laan

Het nieuwe Indonesisch Afhaalrestaurant aan de Woldpromenade 41 is sinds begin augustus open. De uitbaters zijn Daniël (40) uit Heerenveen en Melissa (33) uit Meppel. Omdat Daniël de chef-kok is, vernoemden zij het afhaalrestaurant naar hem: Indaanesia.

Met de pas geverfde zwarte kozijnen en donkergrijze en zilvergroene wanden ziet het afhaalrestaurant er weer als nieuw uit. De vitrine vol met Indonesische lekkernijen bevindt zich nog op dezelfde plek. „Onze specialiteit is de Indische rijsttafel, die we in zes vleesvarianten en een vegetarische variant bereiden,” vertelt Daniël. Zijn Rendang noemt hij een echte hardloper. Dit gerecht bestaat uit rundvlees, dat urenlang in kokosmelk en kruiden is gestoofd. Welke kruiden dat zijn, wil hij niet verklappen. „Dat is het geheim van de kok,” zegt hij lachend. Veel vraag krijgt Daniël ook naar vegetarische gerechten, zoals orak arik, tempe, sajoer boontjes en sambal goreng tahoe. Nasi en bami zijn natuurlijk ook verkrijgbaar, evenals lemper, vier soorten spekkoek en blikjes frisdrank. Het is ook mogelijk om zelf je maaltijd samen te stellen. „Wijs maar aan, dan scheppen wij voor jou op,” zegt Melissa.

Stamppotten

Zodra de R in de maand zit, wil het stel ook nog Hollandse maaltijden aan gaan bieden. „Stamppotten, vers gedraaide gehakballen en worsten,” somt Daniël op. Samen met Indonesisch eten lijkt dat een vreemde combi, maar volgens hem kan dat prima. „Ik heb een Indonesische vader en een Nederlandse moeder, het eten uit beide landen vind ik heerlijk, wat mij betreft gaat dat goed samen,” legt hij uit. Hij verzekert dat de ingrediënten van al zijn gerechten vers zijn.

Koken leerde Daniël al van moeder toen hij nog maar tien jaar oud was. Nadat hij de koksopleiding had gedaan werkte hij in meerdere restaurants en ontwikkelde hij voedingsproducten voor AH en Shell. In Leeuwarden runde hij De Smaaktovenaar, een restaurant waar hij voor zijn gasten Hollandse maaltijden en belegde broodjes maakte. Na weer een tijdje voor een baas te hebben gewerkt, wilde hij weer graag samen met zijn vriendin Melissa voor zichzelf beginnen. Precies tussen hun beide woonplaatsen in vonden ze de leegstaande toko in Steenwijk.

Bestellen, afhalen en bezorgen

In de toekomst willen Daniël en Melissa hun assortiment verder uitbreiden met Indonesische kruidenierswaren als loempiavellen, boemboes, sambals en kruiden. Als kennismakingsactie kunnen klanten deze week voor €25 een Indische rijsttafel bestellen, bestaande uit alle verschillende gerechten. Bestellen kan in het afhaalrestaurant of telefonisch via 06-42617777 en daarna afhalen. Laten bezorgen is ook mogelijk via: E-meals en Thuisbezorgd vanaf aanstaande vrijdag. Meer informatie: Facebook Indaanesia.

Nieuws

menu