Aangeboden door: Grasexpert.com

Inspiratie om zelf je tuin in te richten

Foto: Pexels.com

Als je houdt van tuinieren zijn er een heleboel verschillende manieren om je tuin in te richten. Ook voor mensen zonder groene vingers, zijn er opties om toch een beetje groen in je tuin te houden.

Zo kun je bijvoorbeeld kunstgras kopen , plantenpotten neerzetten of een makkelijke klimplant tegen de schutting plaatsen. Wanneer je een tuin hebt die veel zon krijgt, is het tuinieren als direct een stuk eenvoudiger. Met de juiste balans tussen licht en water zijn de meeste planten namelijk al erg tevreden. Ook minder zonnige tuintjes zijn prima groen te houden, door bovengenoemde middelen of door planten uit te kiezen die weinig direct zonlicht nodig hebben.

Welke soorten (kunst)gras zijn er?

Wat betreft grassoorten kun je als eigenaar van een tuin kiezen uit tientallen soorten, om nog maar te zwijgen van de soorten kunstgras die er op de markt zijn. De varianten waaruit je kunt kiezen verschillen van zachtheid, lengte, dichtheid, aanlegmanier (zoden, grasmat of zaaien), en kleur. Als je een avontuurlijke tuin wil, kun je soms zelfs kiezen voor gekleurd kunstgras. Hierdoor steekt jouw tuintje af tegen alle andere! Wil je een echte grassoort, let dan ook op hoeveel onderhoud je eraan hebt. Sommige soorten doen het goed bij weinig maaien, andere juist helemaal niet.

Makkelijke sierplanten voor in de tuin

Als je houdt van groen, maar geen groene vingers hebt kun je kiezen om langs de borders van je gazon wat planten neer te zetten die makkelijk zijn in het onderhoud. Zo zijn er talloze siergrassen beschikbaar waar je weinig omkijken naar hebt. Ook zijn er veel bodembedekkers met mooie bloemetjes te vinden. Dit zijn planten die over de grond groeien in de breedte en waardoor je niet alleen wat kleur in je tuin aanbrengt, maar ook het onkruid het leven zuur maakt. Het krijgt namelijk de ruimte niet om überhaupt te kiemen!

Kruidentuintje

Vind je het leuk om een beetje te tuinieren, maar wil je er geen dagtaak aan hebben? Overweeg dan eens om een kruidentuintje aan te leggen. Dit hoeft maar een klein stukje grond te zijn waarin je kruiden aanplant die je direct kunt gebruiken bij het kokerellen. Denk aan rozemarijn, salie, tijm, dragon, kerrieplant, peterselie, basilicum en ga zo maar door. Er zijn ontelbaar soorten kruiden om erin te zetten, maar bedenk wel eerst goed wat ze nodig hebben om te floreren. Met de juiste omstandigheden zijn deze planten al gauw tevreden.

Fruitboompjes

Een andere plant die je wel kleur en wellicht smaak bezorgt maar weinig onderhoud vergt, is de fruitboom. Denk hierbij aan pruimenbomen, perenbomen, appelbomen, kersenbomen of citrusbomen. Deze laatste variant is wat lastiger te onderhouden in ons koude kikkerlandje wegens de strenge wintermaanden, maar als je ze in een pot houdt kun je ze eenvoudig in de schuur zetten tijdens de winter. Fruitbomen hebben over het algemeen wel veel zon nodig om hun vruchten te laten rijpen, dus tenzij je ze voor de sier koopt is het handig om goed op de plaats te letten. En wie weet kun je dan in de zomer je eigen fruitsalade maken!

Nieuws

menu