Kantoor van Alfa Accountants in Meppel gaat dicht. Activiteiten verhuizen naar Zwolle

Het kantoor van Alfa Accountants in Meppel. Google maps

De ongeveer 30 medewerkers van Alfa Accountants en Adviseurs aan de Catharinastraat in Meppel verhuizen per 22 juli naar het pand van Alfa in Zwolle of IJsselmuiden. Later dit jaar volgt nóg een verhuizing. Dan gaan de medewerkers van de vestigingen Zwolle en IJsselmuiden naar één kantoorpand aan de Burgemeester Roelenweg in Zwolle.

In dat pand, met meerdere gebruikers, huurt Alfa een complete etage. De verwachting is dat het kantoor in december in gebruik kan worden genomen. Er ontstaat op die manier eind een vestiging met 75 medewerkers. Op de nieuwe locatie zijn straks alle diensten onder een dak te vinden. Alfa is een landelijk actieve organisatie met meer dan 1000 specialisten in accountancy en bedrijfsadvisering. Met 75 medewerkers krijgt Zwolle een van de grotere vestigingen.

Het bundelen van drie kantoren komt niet onverwacht, zegt directeur Wilma Gomarus van de Alfa-vestigingen in Zwolle, Meppel en IJsselmuiden. „We gaan steeds meer digitaal met klanten communiceren. Corona heeft geleerd dat online vergaderen niet perfect is, maar wel een heel goed alternatief is om even met een klant te overleggen. Klanten leveren tegenwoordig alles digitaal aan. We kunnen door de automatisering ook 24/7 met de klant meekijken. Het klantenbezoek op kantoor is de laatste jaren mede daardoor sterk afgenomen. En het liefst komen we gewoon bij de klant over de vloer, op zijn of haar eigen bedrijf.”

Nieuws

menu