Keurslagerij Mulder zorgt voor gemak met de kerstdagen

Het team van Keurslagerij Mulder staat klaar voor advies. Sieb van der Laan

Steenwijk - Ook kerst zal dit jaar anders zijn. “We vieren het waarschijnlijk allemaal thuis in klein gezelschap en ook wij mogen nu maar 5 mensen tegelijk in de winkel hebben. Met het oog op de kerstdrukte hebben we iets bedacht om het voor iedereen zo veilig en ook gemakkelijk mogelijk te maken."

"Daarvoor hebben we vanaf deze week onze webwinkel speciaal met een kerstafdeling uitgebreid,” vertelt Carla Mulder. “Via onze website keurslagerijmulder.nl kunnen mensen hun kerstbestellingen doorgeven en afrekenen. De bestellingen kunnen dan op een afgesproken tijdstip worden opgehaald bij ons speciale pickup point achter de keurslagerij. We werken hierbij met tijdsblokken.”

Sinds deze week is de uitgebreide webshop in de lucht. “De hoeveelheden en porties zijn dit jaar allemaal kleiner en alle verpakkingen zijn klein, stapelbaar en gemakkelijk in de koelkast te bewaren. Alles wordt nu per stuk, per schaaltje verkocht en voor het gourmetten verkopen we kleinere gourmetboxen voor 3, 4 of 5 personen en kun je nu ook kiezen voor kleine salades. Naast gourmetboxen zijn er ook andere mogelijkheden voor wie voor het gemak gaat. We koken al jaren voor kerst. Dit jaar hebben we een tapasmaaltijd en nieuw is ons ‘chefsdiner’: een compleet 4-gangenmaaltijd (soep, kleine voorgerechtjes, hoofdgerecht en toetje) voor 4 personen voor 65 euro. En er wordt dit jaar veel zelf gekookt. Ook hiervoor hebben we ruime keuze in onze webshop in gevulde rollades (zelf af te bakken in de oven), biefstuk, varkenshaasjes, braadsledes. Alles is kwaliteitsscharrelvlees. We merken dat mensen hier steeds vaker een stukje kwaliteitsvlees op tafel zetten.”

Kerstbestellingen kunnen zoveel mogelijk vooraf worden doorgegeven en ook is de winkel aan de Weemstraat in de week voor de kerstdagen langer open, om spreiding zoveel mogelijk te kunnen garanderen. Op dinsdag 22 december is de winkel geopend van 8.30 tot 19.00 uur, op woensdag 23 december van 7.30 tot 19.00 uur en op donderdag 24 december van 7.00 tot 17.00 uur. Wie inspiratie wil opdoen voor de kerstmaaltijd ligt in de winkel het tijdschrift Proef en ook zijn in de winkel de kleine kerstgeschenkjes verkrijgbaar.