Kwekerij De Woerthe van de broers Van der Wal in Havelte verkoopt nu ook aan particulieren

De broers Douwe en Keimpe van der Wal.

De broers Douwe en Keimpe van der Wal. Foto: Eigen foto

De broers Douwe en Keimpe van der Wal runnen al sinds de jaren ’90 Kwekerij De Woerthe in Havelte. Sinds een maand verkoopt het bedrijf op zaterdag ook aan particulieren. Het idee om planten aan particulieren te gaan verkopen komt van Marleen, echtgenote van Douwe

Marleen begon daarmee tijdens de lockdown, vanuit een kraampje aan de weg in Uffelte. „Dat liep heel goed en de mensen reageerden super enthousiast, waarna ik besloten heb om het wat professioneler aan te pakken”, vertelt Marleen. Naast haar baan in de zorg, verkoopt ze nu elke zaterdag in de kwekerij planten aan particulieren.

Het aanbod is heel divers. „We hebben perkplanten, zoals verschillende soorten hortensia, salvia’s, rozen en zonnehoedjes, maar ook heesters, hedera, vlinderstruiken en verschillende gras- en uiensoorten.”

Nieuwe kas

Douwe en Keimpe blijven zich concentreren op het leveren van planten aan bedrijven, zoals cash en carry’s, tuincentra en hoveniersbedrijven. Dat gaat de mannen goed af, kort geleden lieten ze nog een nieuwe kas bouwen. De broers kunnen putten uit dertig jaar ervaring. Inmiddels is de kwekerij gegroeid naar een oppervlakte van 5000 m2 glas en 15.000 m2 containerveld. De kwekerij onderscheidt zich door haar gunstige prijs-kwaliteit verhouding, de bezorging met eigen vervoer en de goede bereikbaarheid vanaf de N371.

Kwekerij De Woerthe is gevestigd aan de Meenteweg 10a. De verkoop aan particulieren is elke zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwe planten, kan op Instagram: kwekerijdewoerthe en Facebook: Kwekerij de Woerthe.