Aangeboden door: hetspeelgoedpaleis.com

Laat jouw kind veilig spelen met houten speelgoed

Foto: shutterstock

Heb jij al eens gekeken naar houten speelgoed ? Steeds vaker zijn ouders zich bewust van de veiligheid van hun kind. Waar het eerst voornamelijk plastic speelgoed betrof, zijn er steeds meer houten varianten bijgekomen. Houten speelgoed kent een groot aantal voordelen ten opzichte van andere varianten. Met het grootste voordeel de veiligheid die jouw kind heeft tijdens het spelen, geef je jouw kind urenlang speelplezier. Maar welke andere voordelen kan je verwachten als je het speelgoed aanschaft? En hoe draagt het speelgoed bij aan de ontwikkeling?

Speelgoed in meerdere varianten te vinden

Houten speelgoed is tegenwoordig dus in veel verschillende varianten te vinden. Voor iedere leeftijd is er een geschikte optie te vinden. Voor de allerkleinsten zijn er bijvoorbeeld verschillende figuren te verkrijgen, maar ook blokken om mee te spelen op iets latere leeftijd. Je past het hiermee aan de leeftijd van jouw kind aan. Doordat het kind er voortdurend mee bezig is, kan het kind zijn of haar motoriek verbeteren. Op de blokken staan vaak letters en cijfers, waar het kind zich uren mee kan vermaken. De ontwikkeling van jouw kind versnelt aanzienlijk met het houten speelgoed en het speelplezier kan uren duren. De verschillende varianten helpen jou om een passend speelgoed te vinden voor jouw kind.

Geen kleine onderdelen bij het speelgoed

Een ander voordeel van de houten varianten van het speelgoed dat je in een speelgoedwinkel vindt, is dat deze veel veiliger is dan al het andere speelgoed dat verkrijgbaar is. Dit komt doordat de meeste varianten van het speelgoed uit één stuk bestaan. Jouw kind kan er dus op kauwen, zonder dat er stukjes afbreken. De losse stukjes die je normaal gesproken bij speelgoed ziet, is ook niet bij de houten versie te zien. Terwijl jouw kinderen spelen met het speelgoed kan je als ouder met een gerust hart bepaalde werkzaamheden in huis uitvoeren. Je hoeft niet meer voortdurend bang te zijn dat jouw kind wat kleins in zijn/haar mond stopt.

Een milieubewuste keuze

Een laatste voordeel van de houten varianten van speelgoed is dat het beter is voor het milieu. Kunststof en plastic zijn namelijk wel te recyclen, maar hier komen ook andere processen en gassen bij kijken. Het houten speelgoed van een speelgoedwinkel heeft een lange levensduur en is volledig recyclebaar. Zo draag je jouw steentje bij aan het milieu, terwijl je ook zorgt voor het speelplezier van jouw kind. Als je op een later moment nog een tweede kindje krijgt, kan het speelgoed doorgegeven worden en hoef je geen grote aankoop te doen op het gebied van speelgoed en andere onderdelen voor de ontwikkeling. Haast je vandaag nog naar de speelgoedwinkel!

Nieuws

menu