Manieren om kosten te besparen voor hoogwaardige IT-oplossingen

Eigen foto

Eigen foto

Het is voor bedrijven steeds belangrijker om te blijven investeren in de nieuwste technologieën en trends. Echter is de aanschaf van deze IT-oplossingen een kostbare investering voor velen. Om toch mee te kunnen gaan met de nieuwste trends, zijn er voor bedrijven een aantal mogelijkheden om kosten te besparen. Reverse IT uit Emmen helpt bedrijven bij deze besparing en biedt tegelijkertijd hoogwaardige IT-oplossingen aan.

Bespaar op de aanschaf met refurbished apparatuur

Door de snelle technologische ontwikkelingen zijn er steeds meer apparaten die onmisbaar worden op de werkvloer. Denk aan barcode scanners in de logistiek, bonprinters voor retail of een PDA in de horeca om eenvoudig bestellingen op te nemen. Al deze oplossingen maken het werk uiteindelijk makkelijker en efficiënter, maar de aanschaf ervan is een kostbare investering.

Om op deze kosten te besparen zijn er steeds meer refurbished producten op de markt. Dit zijn tweedehands modellen welke volledig gereviseerd zijn en opnieuw worden uitgebracht na grondig testen, mogelijke reparatie en een grote schoonmaak. Hiermee voldoet een refurbished toestel nog steeds aan de hoogste kwaliteitseisen, maar is deze een stuk goedkoper in de aanschaf.

Langere levensduur met reparatieservices

Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat apparatuur storingen of defecten ondervindt. Hierom bieden steeds meer partijen die de apparatuur verkopen ook een reparatieservice aan. Dit verlengt de levensduur waardoor een directe vervanging niet meteen noodzakelijk is.

Dit is niet alleen rendabel voor de nieuwste apparatuur, maar zelfs voor apparaten welke misschien al in de categorie van een zogenoemd “end of life model” valt. Er kan vaak tegen lage kosten gerepareerd worden, waardoor een toestel nog een aantal jaar mee kan. Door de werking van apparatuur actief te monitoren kan ervoor gezorgd worden dat gebreken tijdig herkend worden en reparatiekosten laag blijven.

Oude hardware opkopen

Anderzijds kunnen bedrijven die van hun oude apparatuur af willen, deze hardware laten opkopen. Hierdoor belanden oude toestellen niet zomaar in de kast. Deze hardware opkopen is voor een partij als Reverse IT interessant doordat zij deze vervolgens weer kunnen testen, repareren en indien mogelijk als refurbished apparatuur op de markt kunnen brengen.

Voor bedrijven zijn deze oudere modellen weer interessant doordat sommige series na verloop van tijd niet meer beschikbaar zijn. Een switch naar nieuwe apparatuur betekent mogelijk ook de implementatie van een nieuw systeem. Dezelfde, oudere apparaten wederom aanschaffen kan dan een snelle en voordelige oplossing zijn.

Apparatuur huren voor piekperiodes

Een andere handige oplossing, welke bedrijven in piekperiodes een hoop geld kan besparen, is de tijdelijke huur van apparatuur. Denk aan ticketscanners in de festivalbranche of andere bedrijven in de toeristische sector.

Zij hebben in de zomerperiode een enorme piek en meer vraag naar apparatuur door de vele evenementen. Een tijdelijke periode de IT-apparatuur huren kan dan een hoop schelen in aanschafprijs. Niet alleen dat, het voorkomt ook dat de apparatuur ongebruikt in de kast belandt omdat het na deze piekdrukte overbodig is.

Duurzame oplossingen voor bedrijven

Eén ding dat al deze oplossingen gemeen hebben is de positieve impact op het milieu. Door de aanschaf van tweedehands artikelen worden er minder nieuwe producten geproduceerd. Doordat maar liefst 83% van de CO2 uitstoot van apparatuur plaatsvindt tijdens het productieproces, wordt er veel bespaard wanneer oudere apparatuur hergebruikt wordt.

Tegelijkertijd wordt door de langere levensduur van apparatuur een nieuwe aankoop uitgesteld. Het verlengen van de levensduur van IT producten werkt hierdoor ook zeer effectief op het reduceren van grondstoffen.

Naast deze ecologische voordelen bieden bovenstaande opties voldoende economische voordelen voor 80% van gebruikers. Aanschaf van refurbished apparatuur, opkopen van toestellen, verhuur of reparatie leidt eigenlijk altijd tot kostenbesparing. Nieuwsgierig geworden wat deze services voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Reverse IT.