Aangeboden door: heuts.nl

Montage van een dakkoffer: een fluitje van een cent

Foto: unsplash

Ieder persoon die wel eens met de auto op vakantie gaat heeft het vast al eens in zijn hoofd gehad. Of het misschien zelfs al wel gekocht. Het levert een hoop extra ruimte op en mogelijkheden tot het meenemen van meer of niet-praktisch gevormde objecten. We hebben het hier natuurlijk over: de dakkoffer!

Dakkoffers

Uiteraard zijn er vele verschillende dakkoffers. Ze verschillen in formaat, in vorm en ook materiaal. Zo zijn er stoffen dakkoffers, welke je kan invouwen. Dit scheelt een hoop ruimte met opbergen buiten de vakanties om. Ook de vorm kan soms erg belangrijk zijn. Hierbij kan je denken aan de soort spullen die je mee wil nemen. Zo zijn er ook dakkoffers die gericht zijn op de wintersport en lange ski’s kunnen bergen.

Hapro dakkoffers

Een toonaangevend merk onder de dakkoffers is het merk Hapro. De Hapro dakkoffers worden gemaakt van stevig kunststof en zijn eenvoudig te monteren op je auto. Daarnaast hebben zij een prima prijs/kwaliteitsverhouding, waardoor deze dakkoffers bij de meeste mensen voldoen aan hun wensen.

De Hapro dakkoffers hebben een hoop voordelen. Ze zijn eenvoudig te monteren en kunnen aan beide zijdes geopend worden. Dit gemak is erg fijn bij het in- en uitladen. Ook beschikken de dakkoffers over een vergrendeling op drie punten. Hierdoor zijn jouw spullen veilig opgeborgen. Ook beschikken de Hapro dakkoffers over het TÜV keurmerk en zijn zij ISO gecertificeerd. Dit houdt in dat ze uitgebreid zijn getest op veiligheids- en kwaliteitseisen.

Het monteren van een dakkoffer

Ieder merk heeft vaak zijn eigen wijze van montage. In grote lijnen is de montage echter hetzelfde. Voor het monteren van een dakkoffer dien je te beschikken over dakdragers, welke goed passen op jouw auto. Je kan hiervoor kiezen voor een dakdrager van het automerk, maar ook voor universele dakdragers. Op de dakdragers monteer je de dakkoffer. Dit is meestal met metalen beugels en vanuit de dakkoffer onder de dakdrager langsgaan en vervolgens binnenin de dakkoffer worden vastgezet. Bij sommige dakkoffers kan je de beugels verschuiven in hun rails. Maar in andere gevallen zijn er meerdere gaten beschikbaar, zodat de gaten goed passen op de afstand tussen jouw dakdragers. De dakkoffer kan zowel in het midden van het dak als meer naar de zijkant van het dak worden bevestigd. Het advies is om de dakkoffer in het midden te monteren, omdat hij hier het minste invloed heeft bij het sturen. Controleer na montage of de dakkoffer goed vast zit en hij is klaar om te vullen!

Bestel een dakkoffer

Heuts is een bekende webwinkel, welke ook een aantal winkels heeft in Limburg. Zij hebben een uitgebreid aanbod van binnen en buiten producten. Ook beschikken zij over een uitgebreid aanbod van Hapro dakkoffers en helpen u graag op weg in uw zoektocht naar de juiste dakkoffer. Boven de €50,- is verzending gratis en voor 16:00 uur besteld is dezelfde dag nog verzonden! Heeft u vragen of wilt u weten welke dakkoffer op uw auto past? Dan kunt u uiteraard ook even langskomen in een van de winkels.

Nieuws

menu