Mulder Watersport is 40 jaar dealer van Mercury

Het team van Mulder Watersport. Sieb van der Laan

Giethoorn - Mulder Watersport is 40 jaar dealer van buitenboordmotoren van het 80 jaar oude Amerikaanse merk Mercury. Berry Mulder viert dat met aantrekkelijk geprijsde motoren met een gratis preventiepakket.

De importeur van Mercury benaderde in 1978 Theun Mulder of hij de buitenboordmotoren wilde verkopen in Giethoorn en omgeving. Berry weet wel waarom zijn vader met het Amerikaanse bedrijf in zee ging. ‘Het is een motor die zijn tijd ver vooruit was en is en is van goede kwaliteit. De motor is zwart van kleur en heeft een mooie uitstraling die bij watersport past,’ vindt Berry, die zijn vaders zaak in 1995 overnam. Mulder Watersport past de buitenboordmotoren toe op elke geschikte boot, van werkboot tot snelle speedboot. Berry’s medewerkers Erik Toet en leerling-monteur Marijn Meester volgen jaarlijks cursussen om up to date te blijven.

Veel klanten uit Giethoorn en omgeving hebben in de loop der jaren een Mercury buitenboordmotor aangeschaft. Ook in de verhuurvloot werden de Mercury motoren veel gebruikt. ‘De helft van de boten hier voer vroeger met deze motor,’ weet Berry. Nu de elektrische motor steeds vaker wordt toegepast en er minder rondvaartboten en boten van beroepsvissers en riettelers voorzien worden van een verbrandingsmotor, richt hij zich meer op particulieren. Dat is een groeiende markt.

Om te voorkomen dat een buitenboordmotor gestolen wordt en om zijn jubileum te vieren, geeft Berry nu een antidiefstal buitenboordmotorslot cadeau bij aanschaf van een Mercury 4-takt buitenboordmotor. ‘Het slot kan uitgebreid worden met een 20 mm dikke kabel, zodat je de boot tegelijk vast kunt leggen.’ Daarbij schenkt hij ook een afdekhoes om de motor uit het zicht te halen, wat ook preventief werkt. Deze actie duurt geldt nog tot en met juli. Ook krijgt de klant vijf jaar garantie op de Mercury buitenboordmotoren. Naast Mercury is Mulder Watersport is ook dealer van Yahama buitenboordmotoren. Het bedrijf verricht bovendien onderhoudswerkzaamheden aan buitenboordmotoren, stalt boten en verkoopt gebruikte boten. Meer informatie: www.mulderwatersport.nl

Nieuws

menu