Aangeboden door: spoedtest.nl

Musea, monumenten en PCR testen: Een dagje uit in Amsterdam

Foto: pexels.com

Ben je op zoek naar een leuk dagje uit in een van de mooiste steden van Europa? Kijk dan niet verder dan Amsterdam! Ook voordat je op reis gaat is een bezoek aan de stad een goed idee. Voor een PCR test kun je namelijk ook in Amsterdam terecht!

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Als je dit jaar even niet op vakantie wilt, of gewoon even kort er tussenuit wil is het altijd een goed idee om toerist in eigen land te spelen. Amsterdam zit namelijk vol met interessante attracties en bezienswaardigheden. Van de charmante grachten die bekend zijn over de hele wereld tot het Rijksmuseum en het bruisende nachtleven: onze hoofdstad heeft het allemaal. Liefhebbers van deze stad weten het al langer: je hoeft niet altijd naar het buitenland voor het ultieme vakantiegevoel. Maar eerlijk is eerlijk, het zou onmogelijk zijn om alle bezienswaardigheden in Amsterdam hieronder uit te lichten. Daarom beperken wij ons tot onze favorieten, zodat jij precies weet waar je heen moet!

De geschiedenis van Amsterdam

Wist je dat de geschiedenis van Amsterdam terug gaat tot ongeveer het jaar 1000? Tegenwoordig denken we er niet meer zoveel over na, maar Amsterdam betekent letterlijk ‘dam in de Amstel’. Vroeger werd het alleen geschreven als Aemstelledam. De stad is namelijk langzamerhand ontstaan omdat mensen er veen aan het uitgraven waren. Natuurlijk groeide de stad pas echt uit zijn kluwen tijdens de tijd van de VOC. Door alle economische voorspoed die de stad toen kende, was het inwoneraantal ongeveer zeven keer zo groot geworden.

Het Rijksmuseum

Als je geïnteresseerd bent in Nederlandse geschiedenis, is het een goed idee om het Rijksmuseum te bezoeken. Dit museum is namelijk compleet gewijd aan de Nederlandse geschiedenis en huist onder andere kunstwerken van de grote Nederlandse meesters. Het gebouw is eigenlijk al een kunstwerk an sich, de bouw was afgerond in 1885 en het museum was ontworpen door P.J.H. Cuypers. Hier vind je allerlei bekende kunstwerken, waaronder ook de welbekende Nachtwacht van Rembrandt van Rijn.

Madame Tussauds in Amsterdam

Als je in onze prachtige hoofdstad bent mag een bezoekje aan Madame Tussauds ook beslist niet ontbreken. Madame Tussauds is een wassenbeeldenmuseum. Naast wassen beelden van belangrijke figuren uit de Nederlandse geschiedenis, zijn er ook andere mensen in was vereeuwigt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan popsterren en andere muzikanten, maar ook aan andere bekende figuren.

Winkelen in Amsterdam

Naast ontzettend veel verschillende musea, waarvan wij er alleen maar twee genoemd hebben, heeft Amsterdam natuurlijk nog veel meer te bieden. Een van de populairste activiteiten is namelijk winkelen! Wat dat betreft heeft de grote stad een echte shopaholic een hoop te bieden. Veel mensen nemen ook gelijk een kijkje op de PC Hooftstraat, waar de bekendste (en duurste) merken hun winkels hebben. Mocht je hier nu nét niet genoeg geld voor hebben is er trouwens geen nood aan de man. Amsterdam staat namelijk bekend als winkelstad en heeft voor ieder wat wils.

Bekend van Instagram

Naast winkelen is rondstruinen door een grote hoofdstad natuurlijk al een activiteit op zich. Er valt namelijk genoeg te zien in Amsterdam, je kunt hierbij natuurlijk denken aan streetart en monumenten. Maar ook de verschillende soorten mensen die je er ziet rondlopen zijn de moeite waard! Als je er toch al bent kun je natuurlijk ook gaan voor een foto bij een van de mooie grachten die inmiddels bekend zijn van Instagram.

PCR testen in Amsterdam

Vooral als je niet in de buurt woont, kan het een uitdaging zijn om in Amsterdam te komen. Met het openbaar vervoer kun je namelijk lang onderweg zijn. Veel mensen kiezen er dan ook voor om eerder naar Amsterdam te komen als zij vliegen vanaf Schiphol. Zo kun je een paar dagen Amsterdam voor of achter je reis plakken. Ook als je nog een PCR test moet doen voor je reis is dit een goed idee. Over het algemeen kun je namelijk een dag of anderhalf wachten op je uitslag, die je goed kunt combineren met een dagje Amsterdam. Voor een PCR test Amsterdam kun je eenvoudig online een afspraak maken. En mocht je dan een rondje in Amsterdam willen maken, weet jij nu precies waar je naar toe kan!

Nieuws

menu