Nieuw restaurant en terras Markt 74

Eigenaar Farshid Reze (rechts) zijn kok Arad Setani. Foto: Sieb van der Laan

De stad Steenwijk heeft er een horecagelegenheid bij. Sinds 1 januari van dit jaar is in het historische pand Stadswijnhuis gevestigd: Eetcafé Markt 74.

Zoals de naam al zegt, vind je dit eetcafé aan de Markt in Steenwijk op nummer 74. Het restaurant ligt pal naast De Heren van de Rechter. Het terras van Markt 74 is al sinds eind april geopend. De eigenaar van Eetcafé Markt 74 is Farshid Reze. Farshid is in deze periode druk bezig om de binnenkant van het restaurant op te knappen. Vanaf 20 september kunnen zijn gasten ook binnen een diner of een lunch komen eten.

Farshid Reze is een bekende naam in Steenwijk. Al meerdere jaren runt hij met veel passie Kapsalon Elina aan de Oosterstraat 18. Lekker eten en drinken is echter de grote hobby van de Steenwijkse kapper. Daarom heeft hij samen met zijn compagnon en kok Arad Setani het voormalige restaurant Plaza aan de Markt 74 overgenomen. „Wij gaan nu verder met een nieuwe menukaart en een compleet nieuwe uitstraling,” zegt Reze. Daarmee bedoelt hij lekkere maaltijden, pizza’s en verse broodjes. De bereiding daarvan kun je aan Setani wel overlaten. Hij heeft vele jaren ervaring als kok, waaronder bij Fletcher Hotel Steenwijk.

Op de menukaart prijken alleen gerechten die door Setani zelf zijn gemaakt en hij gebruikt hiervoor alleen maar verse ingrediënten. Verder draagt hij er persoonlijk zorg voor dat het vlees en de groenten van goede kwaliteit zijn. „We hebben keuze uit biefstuk, spareribs, entrecote, varkenshaas, vis- en vegetarische gerechten,” vertelt Reze. Daarnaast kun je op het terras bij Eetcafé Markt 74 verschillende burgers, pizza’s, voorgerechten, salades en nagerechten bestellen. Wie tussen de middag komt, kan kiezen uit meerdere broodjes en andere lunchgerechten als soep.

Het is ook mogelijk om gerechten te bestellen bij Eetcafé Markt 74 en die zelf af te halen. Laten bezorgen kan eveneens! Markt 74 is dagelijks geopend vanaf 12.00 uur. Kijk voor meer informatie, openingstijden en de complete menukaart op www.markt74.nl . De laatste aanbiedingen tref je aan op Instagram: @restaurantmarkt74 en op Facebook: Markt Steenwijk.

Nieuws

menu