Aangeboden door: breedbandwinkel.nl

Overstappen van internetprovider loont: alles in 1 blijft populair

Foto: Pexels

Heb je eenmaal een internetprovider, dan denk je er vaak niet aan om over te stappen. Toch is het, net als bij het kiezen van een zorgverzekering, helemaal geen gek idee om eens in de zoveel tijd het aanbod te vergelijken. Niet alleen om te zien of je huidige abonnement nog aansluit op je wensen, maar ook om te kijken of er ergens een betere deal te vinden is. Bijvoorbeeld door een Alles in 1-pakket te kiezen, waarbij je internet, tv en vaste telefonie combineert.

Voordelen van Alles in 1

Bij Alles in 1 neem je 3 diensten bij dezelfde provider af: internet, televisie en bellen. Dat is vaak goedkoper dan losse abonnementen, en soms zelfs goedkoper dan alleen een combinatie van internet en tv. Bovendien heb je maar 1 maandelijkse factuur en hoef je maar met een partij contact te onderhouden.

Glasvezel blijft wat achter

Veel inwoners in de gemeente Steenwijkerland zitten met smart te wachten op duurzame en razendsnelle glasvezelverbindingen. Helaas is er nog maar 10 procent van de gemeente met een glasvezelaansluiting, al is DELTA Fiber Netwerk druk bezig met de aanleg in onder andere Steenwijk Noord .

Gelukkig is er nog genoeg te kiezen als je wilt overstappen naar een andere internetprovider of ander Alles in 1-pakket. Op de meeste adressen in Steenwijk en omgeving is kabelinternet en ADSL/VDSL beschikbaar, waarmee je altijd wel een soort internet kunt vinden die bij je past. Kabel is over het algemeen sneller dan ADSL/VDSL, maar ook wat prijziger.

Vergelijken is eenvoudig

Er zijn verschillende websites waar je door middel van een eenvoudige postcodecheck direct kunt zien welk Alles in 1 -abonnement beschikbaar is op jouw adres. Bovendien kun je er met de handige filters en sorteringen snel het pakket vinden dat het beste bij je past. Bijvoorbeeld omdat je bepaalde zenders niet wilt missen of gewoon het goedkoopste pakket zoekt. Overstappen is daarnaast allang geen grote toestand meer: met een overstapservice wordt het allemaal voor je geregeld. En vaak profiteer je nog van extra voordelen, zoals een laagste prijsgarantie of acties waarbij je profiteert van extra kortingen.

Nieuws

menu