Plus en Coop fuseren. Alle 550 winkels krijgen de naam Plus

Supermarkten Plus en Coop fuseren. Foto's: ANP

De supermarkten Plus en Coop willen samen verder. Met een fusie worden de twee firma’s de derde grootste supermarkt van het land.

De beide grootgrutters maakten maandag hun fusievoornemen bekend. Samen hebben ze 550 winkels in Nederland, een marktaandeel van ruim 10 procent. Albert Heijn en Jumbo zijn groter met respectievelijk 985 en 685 winkels.

Coop supermarkten krijgen naam Plus

Bij het nieuwe concern, dat Plus gaat heten, werken zo’n 40.000 mensen. Alle winkels krijgen ook de naam Plus.

Met de samenvoeging willen Plus en Coop de concurrentie beter aangaan. Daarvoor is schaalgrootte nodig, stellen ze. Ook denken ze zo meer geld te kunnen besteden aan technologische vernieuwingen.

Die vernieuwingen kosten veel geld en zijn door grotere partijen makkelijker op te brengen. Eerder verkocht de familie Deen de gelijknamige supermarktketen bijvoorbeeld, omdat het die investeringen niet zag zitten.

Fusie begin 2022 afgerond

Het samengaan van de supermarktketens moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouder en door de ledenraden van de twee coöperaties. Begin 2022 zou de fusie moeten worden afgerond. Daarna volgt het ombouwen van de Coop-winkels. Hoe lang dat gaat duren, is nog niet bekend.

Nieuws

menu