Sandra is een veelzijdige pedicure

Sandra ten Berge. Eigen foto

Blesdijke - Last van je voeten? Laat Sandra ten Berge bij je langs komen. Of maak een afspraak voor een behandeling in haar gloednieuwe praktijk aan de Markeweg 26. „De afgelopen weken heb ik volop tijd gehad om mijn praktijk in te richten,” lacht Sandra. „Maar de vlag ging wel uit vorige week toen we te horen kregen dat we weer mochten beginnen!”

Sandra is naast ambulant pedicure ook medisch pedicure. „Ik kom ook bij de mensen thuis, dat wordt als erg plezierig ervaren,” vertelt Sandra. „Ik ben in 2018 fulltime zelfstandig als pedicure werkzaam; dit nadat ik in 2016 de opleiding voor pedicure gedaan heb en daarna nog de anderhalf jaar durende opleiding voor medisch pedicure afgerond heb.” Sandra merkt echter dat er nog niet zoveel bekend is over de medisch pedicure en welke mogelijkheden er allemaal zijn. „Medisch pedicure betekent dat ik naast de ‘gewone’ pedicurebehandelingen als eelt en likdoorns verwijderen en het behandelen van kloven ook meer gespecialiseerde behandelingen doe, zoals het plaatsen van beugels bij ingroeiende nagels, het maken van ortheses ter behandeling van standsveranderingen van tenen, zoals hamertenen en vergroeiingen en ook doe ik nagelreparaties, als bijvoorbeeld de nagel er af gaat of moet na een ongelukje of door een schimmelinfectie.” Sandra is dus behoorlijk gespecialiseerd. „Niemand hoeft met pijnlijke voeten rond te blijven lopen. Ik kom voor dit soort behandelingen vaak bij oudere mensen, dat is nu eenmaal een gegeven. Als je ouder wordt, krijg je vaker last van je voeten. Maar ook veel jonge mensen vinden het prettig om mooie en verzorgde voeten te hebben. En natuurlijk als je alleen maar gewoon mooie nagels wilt, ben je bij mij aan het juiste adres. Ik doe bijvoorbeeld ook gelpolish op handen en voeten. Dat is een harde lak, die ongeveer 6 weken blijft zitten. Je hebt dan erg mooie nagels die niet breken. Gelpolish doe ik in naturel of met een kleurtje.”

Sandra is geregistreerd bij het kwaliteitsregister van pedicures en lid van branchevereniging Provoet en door alle zorgverzekeraars erkend. Zij behandelt ook diabetische en reumatische voeten. Een afspraak is te maken via het telefoonnummer 06 53 977 254 of via haar e-mailadres sandraspedicurepraktijk@gmail.com

Nieuws

menu