Aangeboden door: bootman.nl

Semi-tractie accu’s

Foto: unsplash

Je ziet ze steeds meer, semi-tractie accu’s. Accu’s die je voor heel veel verschillende toepassingen kunt gebruiken en daarom zie je ze ook steeds vaker. Maar wat maakt deze accu voor jou nou speciaal, of is deze accu juist helemaal niet geschikt voor jou.

Dit zijn vragen waar je misschien wel mee zit, je gaat in dit artikel precies lezen wat de voor- en nadelen zijn van een semi-tractie accu. Eerst natuurlijk de vraag, wat is een semi-tractie accu. Je kunt een semi-tractie accu zien als een accu die gewoon langer mee gaat voor een constante energievraag, hij gaat dus vrij lang, constant, mee. De bekendste en voornaamste semi-tractie accu is de lithium accu . Deze kan ook gelijk het langst mee van alle semi-tractie accu’s en houdt je dus het langst bezig.

Wat zit er in een semi-tractie accu

Je vraagt je dan natuurlijk ook af, wat zit er in zo een semi-tractie accu? Je meest voorkomende semi-tractie accu bevat zeer dikke loodplaten en glasmat separaten, deze platen zijn voor de accu belangrijk zij zorgen er namelijk voor dat je accu bij diepontlading niet krom trekt, dit is namelijk voor jou en je omgeving erg onveilig. En doordat je accu deze dikke platen bevat gaat je accu ook lang mee en kun je hem dus in tegenstelling tot bijvoorbeeld een start-accu tot wel ongeveer 95% ontladen in het geval van een lithium accu.

Toepassingen

En waarvoor gebruik je deze accu’s nou, want je moet er redelijk diep voor in je buidel tasten. De accu’s zijn voor veel verschillende toepassingen geschikt, je kunt hierbij denken aan een elektrische buitenboordmotor, ook omdat de accu’s relatief goed te vervoeren zijn. Maar je kunt de accu ook gebruiken voor in je auto, of je camper of wanneer je een langere tijd stroom nodig hebt in bijvoorbeeld je eigen caravan. Allemaal toepassingen waarvoor jouw nieuwe semi-tractie accu uitermate geschikt voor is.

Nieuws

menu