Social Media Hulp Steenwijk wint voor 2e jaar op rij FD Gazellen Award

Voor het 2e jaar op rij hoort Social Media Hulp uit Steenwijk bij de snelst groeiende bedrijven van Nederland horen; het bedrijf mocht dan ook een FD Gazellen award in ontvangst nemen. eigen foto

Afgelopen week mocht Social Media Hulp uit Steenwijk voor het 2e jaar op rij de bekende ‘FD Gazellen Award’ in ontvangst nemen. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in het uitbesteden van social media, boekte opnieuw een forse toename in klanten en omzet en sluit aan bij een select gezelschap van FD Gazellen, oftewel: ‘de snelstgroeiende bedrijven van Nederland’

Volgens oprichters Arjan Stroeve en Allan Drent is het winnen van de Award dit jaar extra bijzonder. Arjan: „Tot nu toe zijn we elk jaar nog hard gegroeid, dus we mikten zeker op een nieuwe Award, maar 2020 was ook een onzeker jaar. Toen corona uitbrak kwamen veel van onze klanten in de horeca- en evenementenbranche in zwaar weer terecht. Daarom besloten we dat zij hun abonnementen tijdelijk konden pauzeren.” Allan: “Aan de andere kant ontstonden er juist ook nieuwe kansen. Allereerst had je bedrijven die de switch naar online maakten; zij beseften zich dat ze niet meer zonder online zichtbaarheid konden. Daarnaast waren er een aantal branches die het enorm druk kregen en niet wisten waar ze het personeel vandaan moesten halen. De tijd om zelf hun social media bij te houden ontbrak volledig; dus schakelden ze ons in om het uit handen te nemen. Dat heeft uiteindelijk veel nieuwe klanten opgeleverd.”

Zelfsturende teams

Volgens Arjan hebben ze de eerste lockdown aangegrepen om juist intern de nodige verbeteringen door te voeren. „We wilden al langere tijd werken met zelfsturende teams, maar door alle drukte kwam dat er niet van. Tijdens de lockdown hebben we daar eerst op gefocust. We draaien nu een jaar met dit bedrijfsmodel en ervaren daar nu al de enorme voordelen van. Binnen ons bedrijf kennen we geen afdelingen en managers, maar teams. Team Omzet zorgt er bijvoorbeeld voor dat er genoeg geld binnenkomt, Team Collega’s zorgt voor voldoende en goed opgeleide medewerkers en Team Feestcommissie zorgt dat er geen feestje ongemerkt voorbij gaat. Onze medewerkers bepalen zelf voor welk team ze zich willen inzetten.”

Project gaspedaal

Social Media Hulp Steenwijk is nu klaar voor de volgende stap. ‘Project gaspedaal’ noemen ze het zelf. „Momenteel hebben meer dan 250 bedrijven het onderhoud van hun social media aan ons uitbesteed; variërend van de bakker om de hoek tot grote multinationals als LG. Vanaf 1 januari 2022 willen we bij heel ondernemend Nederland op de deur kloppen en binnen 5 jaar doorgroeien naar 1000 vaste klanten. We zijn nog maar net begonnen en vol ambitie om de komende jaren nog verder te groeien”.

Nieuws

Meest gelezen

menu