Steenwijk is tijdelijk een pop-up ijssalon rijker: Michel’s Icecream is open!

Michel Oostenrijk en Marlies Nederveen vinden de ijssalon een mooie aanvulling van hun naastgelegen restaurant Michel’s American Diner. Foto: Sieb van der Laan

Sinds afgelopen vrijdag is Michel’s Icecream aan de Doelenstraat in Steenwijk geopend. De eigenaren Michel Oostenrijk en Marlies Nederveen vinden de ijssalon een mooie aanvulling van hun naastgelegen restaurant Michel’s American Diner.

De Doelenstraat is met de opening van Michel’s Icecream weer een stukje mooier geworden. In slechts drie weken tijd hebben de eigenaren het voorste gedeelte van de voormalige Irish Pub omgetoverd tot ijssalon. De voorgevel ziet er vrolijk en fris uit in de kleuren turquoise, rood en wit.

Die kleuren tref je ook aan in Michel’s American Diner, waar Michel en Marlies sinds zeven jaar de scepter zwaaien. Toen zij de mogelijkheid kregen om ook het naastgelegen pand te huren, hoefden ze niet lang na te denken. „Het biedt ons de mogelijkheden om ons restaurant verder uit te breiden”, vertelt Michel. Het Inloophuis De Koning, dat nog korte tijd gebruik maakt van het voormalige café, zal zoals het nu lijkt in de toekomst op een andere locatie verder gaan.

Vernieuwen

Het stel is van plan om de bar in hun nieuwe pand van een ombouw te voorzien, de wanden en het plafond te vernieuwen en het meubilair te vervangen. Hiermee gaan zij de komende maanden aan de slag. Zodra het restaurantgedeelte gereed is verdwijnt de ijssalon waarschijnlijk weer. „Het is een tijdelijke ijssalon, we noemen het daarom een pop-up ijssalon”, legt Marlies uit.

Voorlopig kunnen Steenwijkers en bezoekers nog volop genieten van de 18 verschillende Italiaanse ijssoorten van het merk Carte d’or. „We verkopen ook sorbetijs, dat lactosevrij is en minder calorieën bevat,” voegt Michel toe. Speciaal voor kinderen is er ijs met de smaken suikerspin en marshmallows. „Kom gewoon eens langs om de heerlijke smaken te proeven!”, nodigen Michel en Marlies uit.

De dagelijkse openingstijden zijn, afhankelijk van het weer, tussen de 10.00 à 11.00 uur en 19.00 à 20.00 uur.

Nieuws

menu