Aangeboden door: hoesjesdirect.nl

Steenwijkers beschermen smartphone beter

Foto: pexels.com

Steeds meer inwoners van Steenwijk nemen de moeite om hun smartphone beter te beschermen. Uit een eerder landelijk onderzoek blijkt dat driekwart van de ondervraagden wel eens een smartphone heeft beschadigd. In de meeste gevallen is het mogelijk de schade te repareren, maar daardoor komen smartphonegebruikers voor hoge kosten te staan. In andere gevallen worden de smartphones zelfs volledig vervangen met een nieuw toestel. Om deze reden is het belangrijk om schade aan de smartphone te voorkomen, zo zien ook de Steenwijkers.

Manieren om smartphone te beschermen

Driekwart van de landelijke deelnemers heeft last gehad van een beschadigde smartphone, bijvoorbeeld door val- of waterschade. De schades zijn op te delen in verschillende soorten schade. Het ging in de meeste gevallen om schade aan het scherm. Daarom kiezen steeds meer Steenwijkers voor een screenprotector die het scherm beschermt, in combinatie met telefoonhoesjes . Op deze manier kunnen het display en de buitenkant van de smartphone goed beschermd worden. Zo is bijvoorbeeld de Samsung Galaxy A52 erg kwetsbaar. Daarom kiezen smartphonebezitters ervoor om een Samsung A52 hoesje aan te schaffen.

De reden waarom Steenwijkers voor deze combinatie kiezen, is onder meer omdat veel smartphonebezitters in het verleden te maken kregen met deuken en krassen als gevolg van een valpartij. Daarbij raakten vooral de zijkanten van het toestel beschadigd. Het gebeurt regelmatig dat smartphonegebruikers hun toestel laten vallen.

Door zulke valpartijen komt het regelmatig voor dat de schok zo hard is, dat de onderdelen binnenin de smartphone beschadigd raken. In dat geval is het vaak maar moeilijk om de onderdelen te repareren. Dat is vooral het geval bij waterschade. In zulke gevallen moest vaak het hele toestel vervangen worden.

Minder schade door accessoires

Doordat steeds meer Steenwijkers gebruikmaken van accessoires zoals screen protectors en telefoonhoesjes, ervaren zij ook minder schade. Een smartphonehoesje kan ervoor zorgen dat de zwaarste schokken en stoten worden opgevangen. Zeker bij een smartphone met een glazen achterkant is dat een prettig idee. Op die manier is het mogelijk om het toestel optimaal te beschermen en grotere schades te voorkomen. Uit het landelijke onderzoek blijkt namelijk dat de meeste schades voorkomen door onvoorzichtigheid van de eigenaar van de smartphone, of door onvoorzichtigheid van anderen.

Bovendien is het voor veel smartphonegebruikers noodzakelijk om hun smartphone bij schade te laten repareren of zelfs helemaal af te schrijven. In zo’n geval moet er dan een nieuwe smartphone worden aangeschaft. Slechts een zeer klein deel doet helemaal niets aan de schade. Om deze reden is het voor inwoners van Steenwijk vaak onwenselijk dat de smartphone beschadigd raakt. Daarom is er een aanzienlijke meerwaarde aan het aanschaffen van een smartphone hoesje of screen protector.

Want vroeg of laat raakt iedere smartphone een keer beschadigd. Het risico op beschadiging is eerder regel dan uitzondering. Slechts een kwart van alle smartphonebezitters in Nederland kan de smartphone de hele levensduur onbeschadigd houden. In veel gevallen wordt er dan wel een beschermende accessoire gebruikt. Wie niet te veel afbreuk wil doen aan het ontwerp van de smartphone, kan bijvoorbeeld een transparant hoesje aanschaffen.

Nieuws

menu