TPP Steenwijk zorgt voor een natuurlijk uitziend (kunst)gebit

Hugo van Waardhuizen, Inge Wobben, Sibren Hoekstra en Anita de Boer. Foto: Tandprothetische praktijk Steenwijk

„Vorig jaar is er veel gebeurd,” vertelt tandprotheticus Hugo van Waardhuizen van Tandprothetische Praktijk Steenwijk. „We zijn in 2013 hier aan de Kerkstraat 3 begonnen, met opzet in de binnenstad, zodat de drempel laag zou zijn voor mensen om hier zonder afspraak even binnen te komen. Dat is nu dus even anders geworden!”

„Voor maart 2020 wist je niet wie er allemaal binnen zouden komen; nu is dat allemaal veel strakker ingepland. Wij verzorgen de uitneembare constructies in de mond voor mensen, zoals een kunstgebit, klikgebit of plaatje”, geeft Hugo aan. ‘”Als gespecialiseerd tandprotheticus is het lijntje met de cliënt kort. De tandprotheticus verzorgt het mondonderzoek, maakt een behandelplan en neemt de afdrukken, de tandtechnicus zorgt voor de werkvoorbereiding en daadwerkelijke aanpassing van de prothese. Daarnaast is ook onze tandarts-implantoloog regelmatig aanwezig, voor als er iets in de kaak zelf moet gebeuren, zoals het plaatsen van implantaten voor een klikgebit, waardoor een loszittende prothese verleden tijd zal zijn.”

„We staan weer voor 100% voor iedereen klaar met onze vertrouwde zorg, alleen nu dan op een aangepaste manier. Want we hebben het afgelopen jaar niet stilgezeten. In maart vorig jaar zijn we tijdens de eerste lockdown ruim vijf weken helemaal dicht gegaan, en waren we alleen bereikbaar voor reparaties en spoedgevallen. Dit afgelopen jaar heeft ons ondanks alles wel de tijd gegeven om een paar stappen vooruit te maken, we hebben de tijd goed benut. Allereerst hebben we goed nagedacht over wat er nog in de praktijk te verbeteren viel. Zo zijn we verder gegaan met het digitaliseringsproces en hebben we de praktijk helemaal aangepast aan de RIVM-richtlijnen. De grote wachtkamertafel is op dit moment even no-go voor gezelligheid: iedereen komt nu één voor één op afspraak. Ook hebben we de behandeltijden efficiënter ingedeeld en onze twee praktijkruimten voorzien van een nieuw luchtbehandelingssysteem. Het wordt gewaardeerd: we krijgen er veel complimenten over.”

Het team van Tandprothetische Praktijk Steenwijk bestaat naast Hugo van Waardhuizen uit tandprotheticus-i.o. Sibren Hoekstra, leerling-tandtechnicus Inge Wobben, tandarts-implantoloog Erik Blom en praktijkmanager Anita de Boer. Als je een afspraak wilt maken voor een behandeling of een consult, kan dat telefonisch via 0521 52 22 36 of via de website tppsteenwijk.nl, ook voor vrijblijvend advies of spoedreparaties en pijnklachten, die vaak al verholpen kunnen worden terwijl je wacht.”

Nieuws

menu