Aangeboden door: HG

Tips voor het reinigen van je vloer

-

Iedere woning is in het bezit van een vloer. Deze vloeren kunnen erg verschillen. Zo heeft de ene woning bijvoorbeeld een houten vloer, terwijl de andere woning weer gebruik maakt van een tegelvloer. De vloeren worden naar wensen en behoeften van de eigenaren aangeschaft en neergelegd. Je kunt erg genieten van een goede vloer, maar wilt er natuurlijk voor zorgen dat dit ook zo lang mogelijk kan. Door de vloer goed te onderhouden, dus te reinigen, doe je dit het beste. Alleen hoe onderhoud je een vloer nu het beste? Hieronder lees je meerdere tips!

Tip 1: Zorg voor een droge start

Het is van belang dat je de reiniging van de vloer droog begint. Hierdoor voorkom je mogelijke krassen op vloer. Daarnaast voorkom je dat mogelijk nog stof blijft liggen op de vloer en zul je merken dat de vloer een stuk beter schoon te maken is. Om voor de droge start te gaan, kun je beginnen met het stofzuigen of vegen van de woning. Hierbij zorg je ervoor dat je alle stofjes en bijvoorbeeld zand of andere losse delen van de vloer worden verwijderd.


Kies wel de juiste bezem voor het vegen van de vloer. Wanneer je bijvoorbeeld een te harde bezem hebt, kan dit nadelen hebben voor de vloer. Ook zul je merken dat wanneer je met een onjuiste bezem veegt, je sneller vuile deeltjes op de vloer laat liggen. Een goede oplossing kan een wiper zijn. Dit lijkt op een dweil, maar levert het werk van een bezem. Laat je over de verschillende mogelijkheden informeren en zorg ervoor dat je goed van start kunt gaan aan de schoonmaak van de vloer.

Tip 2: Kies een goede dweil

Wanneer je klaar bent met de droge start, is het tijd om te gaan dweilen. Wanneer je dweilt, maak je gebruik van vocht. Hierbij is het van belang dat je de juiste dweil heb die past bij jouw vloer. Zo kun je laminaat schoonmaken met een minder vochtige dweil. Hiermee voorkom je dat het hout van het laminaat reageert op het te vele vocht wat aangebracht wordt. Kijk dus goed naar de vloer die je wilt schoonmaken en schaf hiervoor de juiste dweil aan. Vergeet niet dat hierin dus verschillen zijn.

Tip 3: Voorkom dat je nat eindigt

Eindige met een natte vloer is niet bevorderlijk. Wanneer je de vloer te nat schoonmaakt, kan dit nadelen hebben voor de vloer. Daarnaast ontstaan er eerder schimmels en bacteriën op een natte vloer. Belangrijk is het dus om ervoor te zorgen dat je niet te nat dweilt. Dweil bijvoorbeeld alleen de stukken op de vloer die echt gedweild moeten worden. Hierdoor voorkom je dat er mogelijk bacteriën en schimmels ontstaan en zorg je ervoor dat de vloer zo lang mogelijk goed blijft.

Tip 4: Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Wanneer je de vloer met de dweil gaat reinigen is het wel zo handig hier de juiste middelen voor te gebruiken. Zo heb je al eerder kunnen lezen dat het gebruik van de juiste dweil erg belangrijk is, maar is het juiste schoonmaakmiddel ook niet te ontbreken. Voor vloeren heb je verschillende goede schoonmaakmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat je vloer weer helemaal schoon is en daarnaast fris ruikt.


Nieuws

menu