Tropisch dierenpark Taman Indonesia weer open; vanaf 5 juni alles weer toegankelijk

Ook de expositie Wayang Stories is weer te zien. Foto: Johnny de Bone

Dierenpark Taman Indonesia is weer open en het team van Taman is ook heel blij met de aangekondigde verruimingen met ingang van 5 juni: de tropische binnentuin kan dan weer open, de expositie Wayang Stories kan bekeken worden en iedereen kan weer in het eethuis terecht voor de heerlijke Indische hapjes.

Sinds twee weken is dierenpark Taman Indonesia weer open voor bezoekers en vooral tijdens de Pinksterdagen hebben velen daar dankbaar gebruik van gemaakt. Enkele onderdelen moesten toen nog gesloten blijven, maar vanaf zaterdag 5 juni mag de unieke expositie Wayang-Stories weer bekeken worden en ook de tropische binnentuin gaat weer open. En last but not least: mensen kunnen weer lekkere Indische hapjes eten in het eethuis.


Expositie Wayang Stories

Om extra inkomsten te genereren ter compensatie van de lockdown van voorjaar 2020 kwam Marlisa Wareman van Taman Indonesia met het idee om in de winter het park extra te openen en dan iets bijzonders te bieden. Wareman is blij: „We hebben met hulp van diverse mensen keihard gewerkt om deze unieke expositie te realiseren en hij is prachtig geworden. Helaas moesten we twee weken na de opening in november, weer dicht. Een enorme domper natuurlijk. Gelukkig mochten we bijzondere poppen die we in bruikleen hadden nog langer houden en nu is het dan eindelijk zover dat het publiek er weer van kan genieten.”

De expositie Wayang Stories geeft een mooi beeld van de vele verschillende soorten wayang-poppen en verhalen die voor dit schaduwtheater gebruikt worden en is nog te bewonderen tot 27 juni 2021. De toegang zit bij het entreeticket voor het park inbegrepen. Reserveren is verplicht en kan eenvoudig via de website van Taman Indonesia.


Tropische specerijentuin

Ook de tropische specerijentuin in de binnenkas kunnen de bezoekers vanaf 5 juni weer bewonderen. Marlisa Wareman: „Alle planten en struiken staan er weer piekfijn bij en ook de vogels en dieren die daar binnen wonen, kijken uit naar het publiek. Vooral de nieuwe beo’s zullen graag van zich laten horen.”

In de periode dat het park voor publiek gesloten was, hebben de mensen van Taman Indonesia niet stil gezeten. Zo is de wildernis-speeltuin voor de kinderen verder uitgebreid en verrijkt met o.a. reuzeninsecten op de insectenweide en een kruip-door-sluip-door-tunnel. Ook diverse verblijven van de dieren buiten zijn aangepakt en verfraaid.


Eethuis en terras weer open

Dat het Indonesische eethuis in het park weer open mag, maakt Marlisa helemaal happy. „Lekker eten hoort echt bij het Indonesische en Indische leven, dus gelukkig kunnen de bezoekers weer terecht voor bijvoorbeeld lempers, loempia’s en spekkoek natuurlijk. Dat wordt weer echt genieten. Een tropisch zonnetje er bij zou helemaal mooi zijn.”

Taman Indonesia is een tropisch dierenpark in de Kop van Overijssel. Hier vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, en kun je genieten van Indische hapjes en drankjes. Of neem bijvoorbeeld een kijkje in een Mentawai paalwoning en snuffel rond in de toko en de pasar. Voor kinderen is er ook van alles te doen, zoals een superleuke wildernis-speeltuin, een verkleedhoek met Indonesische klederdrachten en een leuke vogelspeurtocht.

Openingstijden: Zondag t/m donderdag elke dag van 10.00 tot 17.00 uur (ook op feestdagen). Vrijdag gesloten. Kijk ook op www.taman-indonesia.nl

Nieuws

menu