Velomax doneert fietsen voor goed doel

Marcel Brands reikt de fietsen uit aan Jacco en Allard. Sieb van der Laan

Steenwijk - Een officieel momentje zaterdagmorgen bij Velomax aan de Korte Baan 26. Daar reikte Daniël Brands de twee fietsen uit aan Jacco Bult en Allard van Stralen voor het goede doel.

Zij fietsen op 12 september mee met de Tour de Gruyères in Zwitserland en Jacco fietst de tocht op de 2600 meter hoge berg (een traject van 145 kilometer lang) zelfs maar met 1 nier. 

Nadat hij in mei vorig jaar een nier af had gestaan voor zijn oudere zus Alida, wilde Jacco meer voor de nierstichting doen. Terwijl hij met zijn dochter de collecte voor de nierstichting liep, verbaasde hij zich erover hoeveel mensen er met nierfalen te maken hebben. Jacco besloot om meer te doen dan een paar avonden met de collectebus langs de deuren te gaan: meedoen met de Tour de Gruyères, waarvan de opbrengst is voor een draagbare kunstnier. „Een draagnare kunstnier is een prachtige oplossing voor mensen die moeten dialyseren, maar dat is heel erg duur. Vorig jaar hebben 35 deelnemers 80.000 euro bijeen gefietst. Langs deze weg wil ik ook graag een statement maken voor iedereen die graag wil doneren, maar enigszins terughoudend is. Ik wil graag laten zien dat je anderhalf jaar na doneren gewoon een dusdanige prestatie neer kan zetten.”

Zijn collega Allard van Stralen uit Leeuwarden is zijn metgezel. „Alleen is ook maar alleen. Prachtig dat Allard mee gaat en dat we nu ook samen gaan trainen.” Allard vanuit Leeuwarden op de fiets naar Heerenveen en Jacco vanuit Steenwijk naar Heerenveen, waar beiden werken.

Beide mannen hadden wel een mountainbike, maar geen racefiets. Jacco ging op de bonnefooi naar fietsenzaak Velomax. Fred en Daniël Brands van Velomax wilden alle medewerking verlenen. Ze benaderden fietsenfabrikant Cube. En tot verrassing van Jacco en Allard is het gelukt. Afgelopen zaterdag werden de splinternieuwe racefiets, die op maat gemaakt zijn, aan hen uitgereikt. En naast de fietsen, zorgt Velomax ook voor bijpassende fietskleding voor de mannen.

Wie Jacco en Allard ook wil steunen, kan terecht op https://www.tourdegruyeres.nl/team/woldiedige-fytsers of op de facebookpagina van woldiedige fytsers.

Nieuws

menu