Aangeboden door: Zorgkiezer.nl

Veranderingen in de zorgverzekeringen van 2023

Afbeelding: Pexels

Ieder jaar worden er bepaalde veranderingen doorgevoerd in de zorgverzekeringen. Hierbij kan het gaan om wijzigingen in de prijs van de premies of in de hoogte van je vrijwillige verhoging van het eigen risico. Aan de andere kant kan het ook gebeuren dat je eigen gezondheidstoestand is veranderd en je bepaalde zorg niet meer of juist extra nodig hebt. Als je wilt weten welke zorgverzekering voor 2023 het beste past bij je huidige behoeften, maak dan gebruik van de vergelijker van Zorgkiezer.nl.

Verhoogde premie

Voor 2023 zullen de premies van de verzekeringen omhoog gaan. Deze verhoging wordt veroorzaakt door verschillende redenen. Zo zijn de kosten voor de zorg gestegen en is er sprake van inflatie. Maar ook de toename van het aantal ouderen in Nederland en de stijging van de hoeveelheid beschikbare behandelingen die er zijn hebben invloed op de hoogte van het premiebedrag. Gemiddeld genomen zal de premie voor verzekerden toenemen met circa 10 euro per maand.

Stijging in de zorgtoeslag

De stijging van de zorgtoeslag tot 35 euro per maand is een reactie op de verhoogde premie. Deze stijging dient als een tegemoetkoming voor iedereen met een laag- of middeninkomen. Zo wil de overheid voorkomen dat personen die zorgtoeslag ontvangen teveel op hun koopkracht achteruit gaat. Per jaar kan de stijging van de zorgtoeslag voor een besparing van honderden euro´s zorgen.

Collectieve korting vervalt

De korting die je voorheen kon krijgen via een collectieve verzekering op een basisverzekering zal in 2023 verdwijnen. De overheid vindt het belangrijk dat iedereen solidair met elkaar is en voor elkaar zorgt. Dit betekent dat de collectieve korting met ingang van het nieuwe jaar verleden tijd is. Het is belangrijk om te benadrukken dat iedereen gelijk is.

Vitamine D verdwijnt uit het zorgpakket

Iedereen die voorheen de kosten voor vitamine D vergoed kreeg via zijn of haar zorgverzekering zal vanaf 1 januari 2023 de consumptie ervan zelf moeten bekostigen. Heb je dus last van een vitamine D tekort? Let hier dan op bij het kiezen van een zorgverzekering.

Van zorgverzekering veranderen

Dat de zorgverzekeringen veranderen, betekent ook dat je ieder jaar de mogelijkheid hebt om van polis te wisselen. Tot 31 december heb je de tijd om je huidige zorgverzekering op te zeggen. Vergelijk alle zorgverzekeringen die er zijn met elkaar tot op detail met behulp van de vergelijker en bespaar op je zorgkosten voor 2023.

Nieuws

menu