Verschillende typen wastafels

Eigen foto

Eigen foto

In iedere badkamer zal wel een wastafel te vinden zijn. Zonder een goede wastafel is de badkamer eigenlijk niet compleet. Een wastafel wordt vaak namelijk erg regelmatig gebruikt. Het is de plek waar mensen bijvoorbeeld hun haar doen en hun tandenpoetsen. Het is dus echt de plek in huis waar je waarschijnlijk meerdere keren per dag te vinden zult zijn. Bij het aanschaffen van een nieuwe wastafel is het dus belangrijk om een wastafel te kiezen die helemaal aan je wensen voldoet. Om zo iedere dag met een tevreden en blij gevoel de wastafel te gebruiken.

Welke typen wastafels zijn er?

Wanneer je een nieuwe wastafel kopen wilt zul je ontdekken dat er verschillende typen wastafels zijn om uit te kiezen. Het eerste type zijn de inbouwwastafels. Deze worden zoals de naam al doet vermoeden ingebouwd in de badmeubel. Het badkamermeubel en de wastafel lopen op die manier vloeiend in elkaar over. Het tegenovergestelde hiervan zijn waskommen. Een waskom is een soort schaal die bovenop het badkamermeubel gemonteerd wordt. Waskommen zijn er in allerlei soorten, maten en en kleuren. De hoogte en breedte van de waskom kan bijvoorbeeld verschillen. Maar ook de vorm kan verschillen, zo kun je kiezen voor een ronde of juist een meer ovale waskom.

Overige keuzes voor de wastafel

Wanneer je dan hebt besloten welk type wastafel je het liefste wilt aanschaffen zijn er nog een paar keuzes rondom de wastafel die gemaakt kunnen worden. De eerste keuze is bijvoorbeeld de kraan die bij de wastafel geplaatst zal worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rondere of juist een wat meer vierkante en hoekige kraan. Er zijn kranen waarbij de hendel om de kraan aan en uit te zetten aan de bovenkant zit, maar er zijn ook kranen waarbij deze hendel juist aan de zijkant zit. Dit is een kwestie van smaak om te bepalen welke het beste bij de wastafel en de badkamer past. Een andere belangrijke overweging is de hoogte van de wastafel. De wastafel moet niet te laag, maar ook zeker niet te hoog hangen. Daarnaast wordt een wastafel vaak gecombineerd met een spiegel. Ook met de hoogte en afmetingen van deze spiegel moet rekening gehouden worden bij het bepalen van de hoogte van de wastafel.