Aangeboden door: hypernode.nl

Vier tips bij het starten van een bedrijf in Steenwijk

Foto: pexels.com

Ben je een ambitieus persoon en vind je het tijd om je eigen onderneming op touw te gaan zetten in of rond Steenwijk? Dan is het verstandig om de opstart van je eigen bedrijf goed aan te pakken, door je grondig voor te bereiden. We hebben vier praktische tips voor je verzameld om een goede bedrijfsstart te maken. Doe er je voordeel mee!

1. Kies voor goede hosting, zoals managed hosting

Als startende ondernemer heb je het vaak erg druk met allerlei uiteenlopende activiteiten. Zeker in de beginfase moet je een manusje-van-alles zijn. Je moet een website hebben, een klantenkring opbouwen, allerlei administratieve zaken regelen, et cetera. Om het jezelf gemakkelijker te maken, raden we je aan om op ICT-gebied voor managed hosting te kiezen. Managed hosting houdt in dat de hosting van jouw bedrijfssite en/of webshop volledig geregeld wordt door een ICT-bedrijf. Het onderhoud, beheer, upgrades, migraties, maar ook configuraties, back-ups, de beveiliging van het netwerk en benodigde optimalisaties worden je uit handen genomen. Dat scheelt een hoop stress, tijd én kosten, waardoor jij je als beginnende ondernemer kunt focussen op je kerndoel: je nieuwe bedrijf een vliegende start geven!

2. Bekijk waar er BTW aftrek mogelijk is

Een belangrijk aspect om goed op te letten, is om helder in kaart te brengen waar er voor jou als starter eventueel BTW aftrek mogelijk is. Voor ondernemers zijn er diverse belastingregelingen in omloop, die je behoorlijk wat kortingen kunnen opleveren. Zo kun je zakelijk internet, zowel thuis als mobiel via de smartphone, belastingtechnisch aftrekken. Verder is een bedrijfsauto, al dan niet elektrisch, aftrekbaar van de belasting. Ook de netto kosten van de winst die je maakt zijn aftrekbaar. Breng dit soort belastingvoordelen in kaart en bespaar een hoop geld!

3. Zorg dat je p.r. op orde is

Beginnende ondernemers moeten er natuurlijk voor zorgen dat ze een positieve naamsbekendheid krijgen. En dat gaat niet van de ene op de andere dacht. Maak een goed doordacht bedrijfsplan, waarin je naast financiële zaken, bedrijfsdoelen en strategieën ook je p.r.-beleid meeneemt. Hoe ga je reclame voor jezelf maken en bouw je via p.r. een klantenkring op? Efficiënte methoden hiervoor zijn een professionele bedrijfswebsite, gerichte online reclamecampagnes, social media gebruiken en eventueel flyers en folders laten drukken. Door je bedrijfsnaam duidelijk zichtbaar op je zakelijke auto te zetten, plus je bedrijfslogo, maak je op alle plekken waar je komt ook op een slimme manier p.r. Je gaat namelijk opvallen in de buurt! Dus rijd wel een beetje netjes en houd je aan de verkeersregels...

4. Verwen je klanten, want de klant is koning

Zeker in de opstartfase van je eigen onderneming is imago opbouwen cruciaal. Zorg er daarom voor dat je klanten supertevreden zijn. Mond-tot-mond reclame kan, zeker als je lokaal of regionaal actief bent, een hoop klanten opleveren en ervoor zorgen dat je snel een positieve naamsbekendheid krijgt.

Nieuws

menu