Aangeboden door: Dutzfloors

Visgraat vloer kopen? Let op deze drie dingen!

-

Misschien verhuis je in het nieuwe jaar. Of blijf je in de buurt van Steenwijk wonen, maar wil je je interieur opknappen. In beide gevallen bestaat de kans dat je een nieuwe vloer zoekt. Heb je ooit een visgraat vloer overwogen? Deze populaire vloersoort tilt je interieur in één klap naar een hoger niveau. Omdat er binnen dit vloertype veel mogelijk is, weet je misschien niet zo goed waar je allemaal op moet letten. Daarom leggen we het uit in dit artikel. Zo vind je precies de droomvloer die jij voor ogen hebt.

1. Kies een houtsoort die bewerkbaar is

Als het op visgraat aankomt, kun je kiezen uit verschillende houtsoorten. Voorbeelden hiervan zijn noten-, beuken- of eikenhout. Elke houtsoort heeft zijn eigen kenmerken. Toch is er een houtsoort die er voor veel mensen bovenuit springt: Europees eikenhout. Waarom? Omdat eikenhout goed bewerkbaar is, en daardoor precies het uiterlijk aanneemt dat jij wilt.

Over smaak valt niet te twisten. Iedereen heeft immers zijn of haar eigen voorkeur qua interieur. Misschien houd je ervan om ‘klassiek’ te wonen. Denk aan hoge plafonds, rijke stoffen en luxe kenmerken. Een donkere eikenhouten visgraat vloer met smalle plankjes past perfect in dit plaatje. Wil je liever een fris en modern interieur? In dat geval past een lichte visgraat vloer met brede planken beter. Wat je interieurwensen ook zijn, Europees eikenhout is volledig aan te passen aan jouw voorkeur. Benieuwd naar de mogelijkheden van op maat gemaakte vloeren? De specialisten van het Friese Dutzfloors maken van jouw gedroomde visgraat vloe r werkelijkheid.

2. Kies een vloer die tegen een stootje kan

De meeste mensen denken bij het uitzoeken van een visgraat vloer vaak eerst na over hoe de vloer eruit moet zien qua kleur of plankgrootte. Toch is er ook een ander aspect dat minstens zo belangrijk is: de bestendigheid van het hout. Want een vloer kan er nú wel mooi uitzien, maar is dat over 5 jaar ook nog zo?

Wel als het aan Dutzfloors ligt. De houten-vloeren-specialist hanteert namelijk een unieke oliewerkwijze: machinaal. Door de olielaag machinaal aan te brengen, krijgt elke plank precies dezelfde hoeveelheid olie. Zo dringt de beschermlaag goed door tot in de houtvezel van elk plankje. Gaat de vloer in de keuken liggen, of heb je huisdieren en kleine kinderen? Dan brengen ze liever twee olielagen aan. Zo blijft de visgraat vloer er mooi uitzien, waar hij ook ligt.

3. Plankgrootte doet meer dan je denkt

De plank-afmeting van een visgraat vloer heeft een groot effect op de vloer als geheel. Ga daarom naar een partij waar je zelf bepaalt hoe groot de plankjes worden. Kleine planken zorgen ervoor dat het zigzagpatroon zich vaker herhaald. Dit zie je veel terug in klassieke interieurs. In moderne interieurs wordt juist vaker gekozen voor grotere planken. Dit oogt iets rustiger en het heeft een ruimtelijk effect. Waar in Overijssel je ook woont of gaat wonen, denk alvast na over welke plankgrootte past bij jouw woning. Het doet meer met je interieur dan je denkt.

Op zoek naar een visgraat vloer? Bezoek de showroom

Een visgraat vloer kiezen, doe je niet zomaar. De meeste mensen willen de mogelijkheden eerst in het echt bekijken. Op de vloeren lopen of ze zelfs aanraken. Gelukkig kan dat, op nog geen half uur rijden van Steenwijk. In Beetsterzwaag – gelegen langs de A7 tussen Heerenveen en Drachten – vind je de showroom van Dutzfloors . Hier liggen visgraat vloeren in alle soorten en maten. Van donker tot licht en van moderne tot zwaar verouderde vloeren. Weet je al wat je wilt? Dan ben je snel klaar. Heb je nog geen idee wat bij je past? Laat je adviseren door het jonge en enthousiaste team. Ze helpen je graag.


Nieuws

menu