Voordelen van online tweedehands spullen shoppen

Foto: pexels

Foto: pexels

Er komt steeds meer vraag naar tweedehands meubelen en andere artikelen. Dat is niet gek, want kiezen voor tweedehands is heel duurzaam. Zo hoeven producten niet telkens opnieuw geproduceerd te worden, maar geef je ze een tweede leven. Gelukkig is ook het aanbod tweedehands spullen flink toegenomen. Vooral online. Dat is niet voor niets, online shoppen biedt veel voordelen.

Tweedehands aankopen zijn hot! Daarbij staat kleding op nummer één, maar ook online meubelen hebben een hoge notering gekregen. Vooral jongeren kiezen graag voor tweedehands. Niet alleen vanwege het budget, maar vooral vanwege het milieu. Tweedehands kleding en meubels zijn in alle kringloopwinkels te vinden. Maar ook online is het aanbod de laatste jaren enorm gestegen. Bekende tweedehands online winkels zijn onder meer Vinted voor kleding en marktplaats Whoppah voor design meubelen.

Gericht zoeken

Een groot pluspunt van online winkelen is dat je heel gericht spullen kunt zoeken. Je typt in wat je zoekt en vervolgens kun je je zoekresultaten op de door jouw gewenste manier laten weergeven. Ga je voor de kortste afstand? Of kies je voor de beste prijs? Een ander pluspunt is je online niet te maken hebt met sluitingstijden. Je kunt altijd even het nieuwe aanbod bekijken. Al is het middenin de nacht. En zelfs als je in quarantaine zit vanwege corona . Van zeurende verkopers heb je ook geen last. Bovendien is de keuze veel groter dan wanneer je offline winkelt en kun je ook gemakkelijker de prijzen met elkaar vergelijken.

Goed opletten

Helaas heeft het online winkelen ook zijn schaduwkanten. Niet alle aanbieders zijn even betrouwbaar. Soms zijn er oplichters actief, die bijvoorbeeld spelcomputers en games aanbieden voor een bedrag dat te mooi lijkt om waar te zijn. Bedenk je dan, dat is ook meestal zo is. Maak niet zomaar geld over. De kans is aanwezig dat je wordt opgelicht.

Wil je online tweedehands meubels kopen? Werk dan alleen met geverifieerde verkopers. Zijn de foto’s niet duidelijk? Vraag dan of ze nieuwe willen sturen. Zodat je een beter beeld krijgt en je ook de kleuren goed kunt zien. Ook het inschatten van de juiste grootte kan lastig zijn. Op een foto kan iets net even anders lijken dan in het echt. Een ander irritatiepunt is de bezorging met de post. Vooral voor Sinterklaas en Kerst worden er extreem veel bestellingen geplaatst waardoor het zomaar kan gebeuren dat je pakketje later wordt bezorgd dan verwacht.

Tips

Om zo veilig mogelijk online te shoppen, hebben we twee tips:

  • Als je een tweedehands meubelstuk koopt, informeer dan naar de omgeving waarin het heeft gestaan. Is er gerookt? Waren er huisdieren? Deze geuren zijn vaak lastig te verwijderen.
  • Koop niet in één keer heel veel tweedehands kleding vanwege het feit dat het zo goedkoop is. Want dan zit je al snel met een volgend probleem: een kledingkast die uitpuilt met spullen die achteraf misschien toch tegenvallen en die je weinig draagt. Maar gelukkig heeft dat nadeel ook weer z’n voordeel. Heb je een miskoop gedaan? Dat zet je het artikel gewoon weer online. Misschien kun je zelfs nog een klein beetje winst maken!