Voorjaarsprogramma Taman Indonesia gaat door, lockdown of niet

Taman Indonesia

Dierenpark Taman Indonesia wil haar winterexpo ‘Wayang Stories’ extra aandacht geven in de voorjaarsvakantie.

Voor deze winter had dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote iets nieuws bedacht; een cultureel winterprogramma rondom de tentoonstelling ‘Wayang Stories’. Helaas gooide het COVID-19 roet in het eten, en ontvangt de tentoonstelling niet de aandacht die zij verdient. Daarom laat het dierenpark het programma in de voorjaarsvakantie doorgaan, lockdown of niet.

Programma voor kinderen en volwassenen

In de voorjaarsvakantie staan interessante activiteiten op de planning. Een wayang workshop, een wayang spreekuur, rondleidingen langs de expo en een heuse wayang voorstelling over Kantjil, het kleine dwerghertje. Taman Indonesia heeft besloten deze activiteiten hoe dan ook door te laten gaan. ‘Als het niet ‘live’ lukt in het park zelf, dan houden we de activiteiten allemaal online. De wayangpoppen, en de daarbij horende verhalen en inspirerende activiteiten verdienen het om bekeken te worden ‘ aldus Marlisa Wareman.

Online Valentijns kookworkshop 12 februari

Verras jouw geliefde en maak samen met chefkok Stanly Rutten van  Rumah Rasa je 3 gangen Valentijnsdiner via een online kookworkshop, voor maar 15 euro. Online leren we je de kneepjes van het koken, bereid je een heerlijk Indonesisch 3 gangenmenu voor. Reserveren via www.taman-indonesia.nl

Wayang Spreekuur 24 februari

Ben je in het bezit van een wayang golek pop? Dat is een houten pop uit Indonesië die gebruikt wordt in het wayang theater om de klassieke en moderne verhalen te vertellen. Op 24 februari kun je de pop laten zien aan een echte kenner om meer te weten te komen over de pop, en het figuur die hij voorstelt. Aanvang 14:00 (online via facebook). Aanmelden met een pop verplicht via info@taman-indonesia.nl, liefst met foto van de pop. Deelname is gratis.

Wayang Workshop 19 & 26 februari

Dominique van theater Djempol leert je zelf een schaduwpop te maken, waarmee je thuis je eigen schimmenspel kan creëren. Materialen: papier, een stok, licht en een goed humeur. Leuk voor kinderen èn ouders! Extra leuk: doe eerst een rondleiding langs de wayangpoppen voor inspiratie.

Aanvang rondleiding 14:00
Aanvang workshop: 14:30  aanmelden verplicht via info@taman-indonesia.nl
Deelname is gratis.

Wayang Tours 16,18,23,25 februari

Ga samen met Marlisa, eigenares van het park, langs de wayang tentoonstelling, en luister naar haar stories. Elke tour gaat ze langs een andere vitrine en vertelt jou de verhalen van de wayangpoppen.

Aanvang rondleidingen: 14:00
Aanmelden niet verplicht, deelname is gratis.

Schimmenspel voorstelling Kantjil 21 februari

Kijk mee naar de avonturen van Kantjil, het slimme dwerghertje  op het witte schaduwdoek! Kantjil is een Indonesische sprookje waarbij de fabelachtige dieren een grote rol spelen. Na afloop is er nog gelegenheid tot het stellen van vragen over het schaduwtheater, en hoe jij dat ook thuis kunt proberen!

Aanvang 14:00
Aanmelden niet verplicht, deelname is gratis

Online of in het dierenpark?

Het programma zal wanneer het park weer geopend mag zijn, plaatsvinden in dierenpark Taman Indonesia. Wanneer het park nog in een lock-down verkeerd zal het programma plaatsvinden online op het internet. Houdt hiervoor de facebook pagina van het park in de gaten! Of volg de links via de website www.taman-indonesia.nl

De tentoonstelling ‘Wayang Stories’ zal verlengd worden tot en met 25 april.

Dierenpark Taman Indonesia
Kallenkote 53
8345 HE Kallenkote
0521-511189
www.taman-indonesia.nl