Waarom een arbeidsongeschiktheids- verzekering zo belangrijk is

foto: pexels.com

foto: pexels.com

Je hebt er vast weleens van gehoord: de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dat is een verzekering die voorkomt dat jij voor financiële verrassingen komt te staan, wanneer je invalide of ziek raakt. De arbeidsongeschiktheidsverzekering , kortweg ook wel de AOV genoemd, zorgt er dus eigenlijk voor dat jij nog gewoon inkomen krijgt. Hieronder lees je alles over de AOV.

Je bent niet verzekerd als ondernemer

Als werknemer is er waarschijnlijk veel voor je geregeld, mocht je ziek worden. Wanneer je een zzp’er of ondernemer bent, is dat niet het geval. Dit moet je zelf regelen. Voor de ondernemers en zzp’ers is er de AOV. Toch zijn er nog talloze zzp’ers en ondernemers die geen AOV hebben afgesloten. Maar, is dat wel zo slim?

Dankzij een AOV krijg je inkomen

Zoals net al werd benoemd zorgt een AOV ervoor dat je nog gewoon inkomen krijgt, mocht je plotseling niet meer in staat zijn om te kunnen werken. Dat is prettig om te weten, want zo kom je niet in vervelende situaties terecht waarbij je niet meer goed kunt rondkomen. Als je geen AOV hebt afgesloten en je raakt wél arbeidsongeschikt, gaan jouw uitgaven gewoon door terwijl er niks binnenkomt. En je kunt je vast wel voorstellen dat dat de nodige stress oplevert.

Voorkom het risico

Misschien denk je wel: de kans is klein dat ik ziek word. Nou, een op de tien ondernemers wordt dat wél. Als je voor een korte periode ziek bent is dat niet een heel groot probleem, en daarvoor heb je geen AOV nodig. Maar als je langdurig ziek bent is zo’n AOV toch wel een fijne oplossing. Want stel je voor dat je een langdurig traject ingaat waarbij je moet worden geopereerd, moet revalideren en misschien moet jouw huis zelfs wel worden aangepast. Al deze zaken kosten een heleboel geld, en dan wil je maar wat graag dat je nog gewoon inkomen hebt.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

We hopen natuurlijk allemaal dat onszelf niks overkomt, maar je weet wat ze zeggen: een ongeluk zit in een klein hoekje. Om dus niet in vervelende situaties terecht te komen is een AOV zeker aan te raden. Bovendien kan dit je wellicht iets meer rust geven. Mocht je iets gebeuren, dan weet je dat je wordt opgevangen door de verzekeraar.

Zo sluit je een arbeidsongeschiktheidsverzekering af

Oké, een AOV is dus hartstikke belangrijk als zzp’er of ondernemer. Maar, hoe kun je zo’n AOV afsluiten? Hieronder zullen we je op weg helpen.

Wanneer je besluit om een AOV af te sluiten, is het belangrijk om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Yezzer kan jou hierbij helpen. Je hoeft hier alleen een paar gegevens in te vullen en je kunt allerlei premies met elkaar vergelijken.

Nu je het overzicht met de premies voor je hebt, is het belangrijk om deze eens goed te bekijken. De premies kunnen namelijk behoorlijk verschillen. Zo wordt er onderscheid gemaakt in de wachttijd, het maximale bedrag dat je wil verzekeren, op welke vlakken je allemaal gedekt wordt en tot slot de uitkeringstermijn. De uitkeringstermijn houdt in over welke periode je het geld krijgt uitgekeerd. Komen er toch nog wat vragen naar boven omtrent de AOV? Dan kun je hulp inschakelen – dit is overigens niet noodzakelijk, maar misschien wel fijn. Je kunt advies krijgen terwijl je de AOV aan het afsluiten bent. Want, wat is precies een sommenverzekering? En tot welke leeftijd ga ik mij verzekeren? Op al deze vragen kan een adviseur jou voorzien van een antwoord. Zo weet je zeker dat je goed bent verzekerd.

  1. Wanneer je besluit om een AOV af te sluiten, is het belangrijk om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Yezzer kan jou hierbij helpen. Je hoeft hier alleen een paar gegevens in te vullen en je kunt allerlei premies met elkaar vergelijken.
  2. Nu je het overzicht met de premies voor je hebt, is het belangrijk om deze eens goed te bekijken. De premies kunnen namelijk behoorlijk verschillen. Zo wordt er onderscheid gemaakt in de wachttijd, het maximale bedrag dat je wil verzekeren, op welke vlakken je allemaal gedekt wordt en tot slot de uitkeringstermijn. De uitkeringstermijn houdt in over welke periode je het geld krijgt uitgekeerd.
  3. Komen er toch nog wat vragen naar boven omtrent de AOV? Dan kun je hulp inschakelen – dit is overigens niet noodzakelijk, maar misschien wel fijn. Je kunt advies krijgen terwijl je de AOV aan het afsluiten bent. Want, wat is precies een sommenverzekering? En tot welke leeftijd ga ik mij verzekeren? Op al deze vragen kan een adviseur jou voorzien van een antwoord. Zo weet je zeker dat je goed bent verzekerd.
  4. Vervolgens dien je de aanvraag in en de verzekeraar gaat voor je aan de slag. Zo gepiept!