Aangeboden door: flagshipamsterdam.com

Wegwijs in Amsterdam: Over rondvaarten, metro's en meer!

Foto: pexels.com

Zoals de meeste mensen allang weten is Amsterdam een erg grote stad. Vooral als je binnenkort van plan bent om een dagje onze hoofdstad te bezoeken, is het daarom handig om vooraf te weten wat je kunt verwachten. Alhoewel je lopend de stad ook prima kan ontdekken, zijn er genoeg alternatieven. Hier lees je daarom alles over rondvaarten door Amsterdam tot metro’s en meer!

Van en naar Amsterdam

Vooral als je niet bepaald uit de buurt komt, is het waarschijnlijk handiger om met het openbaar vervoer naar Amsterdam te gaan. Ten eerste kan dat handig zijn omdat afhankelijk van waar je woont, de autorit erg lang kan zijn. Daarnaast kan het ook erg vervelend zijn om na een lange dag in onze hoofdstad nog terug te moeten rijden. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat het parkeren in Amsterdam altijd betaald is. Dat komt doordat men graag minder auto’s in de stad wil hebben om zo het overige verkeer te bevorderen. Vooral als je een uitstapje aan het plannen bent tijdens de vakantie, is het handig om gebruik te maken van dagkaarten. Deze kan je vaak voordelig kopen rond de vakantieperiodes.

Wegwijs in Amsterdam

Hoe je je het beste kunt verplaatsen als je eenmaal in onze hoofdstad aangekomen bent, ligt deels aan wat je van plan bent om te doen. Als je bijvoorbeeld vooral naar verschillende musea toe wilt, is het verstandig om van tevoren uit te zoeken waar in de stad zij gevestigd zijn. Sommige musea bijvoorbeeld, kun je prima lopend bereiken vanaf het centraal station. Ook kun je gebruik maken van het openbaar vervoer met een OV chipkaart. Als je voornamelijk in de binnenstad wil blijven en gewoon meer wil zien en ervaren, kan een rondvaart door Amsterdam een echte aanrader zijn.

Het openbaar vervoer

Naast dat je het openbaar vervoer kunt gebruiken om naar Amsterdam te reizen, is dit in de stad zelf ook een goede optie. Zo kun je natuurlijk de bus pakken, maar ook gebruik maken van de metro of tram. De tram rijdt in principe door de hele stad, behalve door Amsterdam-Noord. Daarnaast heeft Amsterdam vijf verschillende metrolijnen. Vooral als je verschillende gedeeltes van Amsterdam wilt ontdekken kan de metro dan ook een echte aanrader zijn. Zoals we al eerder zeiden, kun je gewoon je OV-chipkaart gebruiken om te betalen voor je reis. Als alternatief kun je ook een kaartje kopen bij de chauffeur. Wat misschien voordeliger kan zijn, is het halen van een dagkaart.

Gratis met de pont

Als je Amsterdam-Noord wil bezoeken kun je dit het beste met de pont doen. Deze pont vaart over IJ dat gelegen is achter het Centraal Station. Amsterdam-Noord is een bijzondere plek als we het vergelijken met het meer historische centrum. Waar deze plek vroeger voornamelijk gebruik werd voor de arbeid en industrie staat het tegenwoordig heel anders bekend. Nu is het namelijk een erg populaire plek voor creatievelingen en staat het boordevol met moderne architectuur. De pont is geheel gratis. Naast de pont kun je ook gebruik maken van de Noord/Zuidlijn van de metro om naar Amsterdam-Noord te gaan.

Wandelen in Amsterdam

Als je het liever rustig aan doet, kan dat natuurlijk ook. In onze hoofdstad valt namelijk ook met de voet genoeg te zien en te bereiken. Zo kun je zelf op je eigen tempo rondwandelen door de verschillende delen van de stad. Ook kun je kiezen voor een betaalde stadswandeling. Het voordeel hiervan is dat je op plekken komt die je anders over het hoofd had gezien. Ook krijg je op deze manier meer informatie over de verschillende gebouwen en monumenten. Overigens is het wel aan te raden de stadswandeling ruim van tevoren te boeken.

Een rondvaart door Amsterdam

Een meer spraakmakende manier om Amsterdam te ontdekken is met een rondvaart. Naast dat je zelf boten kunt huren, kun je namelijk ook kiezen voor een publieke of privé rondvaart. Hierbij vertelt een schipper meer over de Amsterdamse grachten en de unieke historische panden die op de kades staan. Het voordeel van een rondvaart is dat je zo in een korte tijd veel van Amsterdam ziet. Ook vaar je zo op het water dat in de Gouden Eeuw goed gebruikt werd voor het transport van goederen. Als je dus meer wilt weten over de grachten en de welvaart die ons land heeft gekend, is een rondvaart Amsterdam een echte aanrader. Nu weet je precies hoe je het meeste uit je dag in Amsterdam kan halen. Veel plezier!

Nieuws

menu