Winetable en Horeca slaan handen ineen in reis rond de wereld

Kookworkshop van de Bovenmeester en Winetable. eigen foto

Steenwijk/Blokzijl - Kansen zien, niet bij de pakken neerzitten en samenwerking zoeken. Dat zijn de speerpunten van Sjoerd IJzerman tijdens deze tweede lockdown periode. “Met een wijngroothandel voor horecabedrijven zit je nu in de hoek waar de klappen vallen”, zegt Sjoerd.

Winetable Wijnimport, gevestigd in Steenwijk, levert wijnen aan een breed scala aan horecazaken in Steenwijkerland en wijde omgeving. Nu zijn gewaardeerde horecaklanten gesloten zijn, richt het bedrijf zich tijdelijk op een hele andere tak van sport; het verzorgen van online proeverijen en workshops. Daarbij werkt hij zoveel mogelijk de samen met lokale middenstand en horeca. “We inspireren elkaar en houden het contact met onze klanten”, aldus Sjoerd. “Samen bieden we volledige pakketten, waarmee iedereen thuis aan de slag kan. Tijdig opgeven is wel belangrijk, zodat je vooraf je ingrediënten-, wijn- of portproefpakket kunt ontvangen.” Ook de komende maanden zijn er weer volop mogelijkheden om online samen te proeven, zien en te beleven! 

Afgelopen weekend vonden al twee online kookworkshop plaats vanuit Bovenmeester Dinner and Lounge. Live vanuit de kookstudio werd samen met de online deelnemers gekookt en daarnaast geproefd van de begeleidende wijnen.

De 4 seizoenen borrel

Op aanvraag verzorgt Winetable een online borrel met de naam “Proef de 4 seizoenen”. U ontvangt vooraf vier wijnen thuis en proeft deze met uitgebreide toelichting van Sjoerd. Daarbij kies je bijvoorbeeld voor een borrelhapjespakket van Slijterij bij Bert.

Reis om de Wereld in 6 wijnen

Een groot succes is de online proeverij “Een Reis om de Wereld in zes wijnen” met de mogelijkheid een begeleidend tapaspakket van het Veerhuys te bestellen. Sjoerd deelt zijn reisverhalen en laat de mooiste trouvailles proeven op 13 februari. Al meer dan 300 proevers genoten inmiddels al van deze hoog gewaardeerde online tasting.

Tour de France du Vin

Met een knipoog naar de wielrensport word je op 20 februari meegenomen op een reis door Frankrijk. Je proeft de zes klassieke Franse wijnen die je hebt ontvangen en krijgt daarbij uitleg en allerlei leuke weetjes over de wijngebieden. Sportkleding niet vereist.

Portproeven in de kelders van de Duoro

26 Februari kunt je live, digitaal mee naar Portugal! Samen met de wijnmakers van Quinta de Marrocos proef je de mooiste portwijnen uit de kelders van Porto, tijdens een virtueel bezoek aan het prachtige gebied Duoro.

Koken met kreeft bij Geertien

Als klap op de vuurpijl gaat Jacco Gorter van Geertien in Muggenbeet op 27 februari met Sjoerd de keuken in om te koken met kreeft. Gedurende twee uur begeleidt Jacco u bij het maken van een “Mise en place”, waarna u thuis samen kunt genieten van uw zelf bereide 4-gangen diner en de wijnen van Winetable.

Aanmelding of meer informatie over een van deze smaakvolle proeverijen via Winetable: Bel 0521-344225 of stuur een email naar info@winetable.nl