Winnaars van de Vredenburg Challenge

Epco en Luca Wijngaarden uit Heerenveen gaan met 4 vrienden gebruik maken van 4e prijs, een Aiki training voor 6 personen. Sieb van der Laan

Steenwijk Afgelopen november is de Vredenburg Challenge van start gegaan. Gedurende drie weken hebben de deelnemers gestreden om aanspraak te maken op één van de prijzen. Inmiddels is de winnaar bekend gemaakt. De eerste prijs, een Playstation 5, ging naar de Wout ten Veen uit de Pol.

Elke week moesten de deelnemers een aantal quizvragen beantwoorden, een passende foto maken én een bouwwerk bedenken en maken die paste bij het thema. Alle thema’s hadden te maken met het vak van installatietechniek: elektrotechniek, gezondheid en milieu en het loodgietersvak. 

Op deze manier kon iedereen op een actieve manier kennis maken met verschillende facetten van de installatietechniek. 

Er hadden zich ruim 80 deelnemers aangemeld om kans te maken. Gezinnen, vriendengroep, solisten en de PIE- klas van CSG Eekeringe. Na drie weken waren er nog 30 kandidaten in de race om een prijs te winnen. Al hun bouw- en foto inzendingen zijn bekeken door een onpartijdige jury bestaande uit Aleida Kranendonk (De Karre/Boerenrockies), Han Evers (Rabo Theater de Meenthe), Colin Kist (sportinstructeur) en Harold Groenewoud (CSG Eekeringe) onder toezicht van Monique Blok (De Planmadame). Na het optellen van alle punten kwamen de winnaars uit de bus. De eerste prijs, een Playstation 5, ging naar de Wout ten Veen uit de Pol. De tweede prijs, een diner voor twee bij het Mauritshuis in Blokzijl, is gewonnen door Arend Scholten uit Steenwijk. De derde prijs, een hapjespakket t.w.v. 75 euro is naar huis genomen door Suzanne Kors uit Steenwijkerwold. Epco en Luca Wijngaarden uit Heerenveen gaan met 4 vrienden gebruik maken van 4e prijs, een Aiki training voor 6 personen.

„We waren zeer onder de indruk van de inzendingen en de originaliteit die aan de dag is gelegd,” zegt Harm Vredenburg. „Ook het feit dat er een grote groep jeugd heeft meegedaan, was leuk om te zien. Wie weet hebben we een vuurtje aan kunnen wakkeren waardoor ze enthousiast zijn om een technisch vak te kiezen. Met veel plezier hebben we aan deze Vredenburg Challenge gewerkt, en hopen dat iedereen een mooi inkijkje gehad heeft in ons vak en in ons bedrijf. We willen alle deelnemers van harte bedanken, het was een leuke en positieve afsluiting van het jaar”. Alle inzendingen zijn te bekijken via www.vredenburgsteenwijk.nl/challenge. Zonder techniek en technici staat Nederland stil!