Winter in dierenpark Taman Indonesia

De Wayang Stories. Taman Indonesia

Kallenkote - Dierenpark Taman Indonesia is deze winter voor het eerst geopend. En zelfs met iets heel bijzonders: een museale tentoonstelling ‘Wayang Stories’. De ontvangsthal is omgetoverd tot museum vol prachtige wayang stukken.

Dat zijn Indonesische poppen gebruikt voor het schimmenspel en wayangtheater. En je kunt de Mahabharata en Ramayana verhalen ontdekken, middels een wandeling tussen de dieren. 

Ook is er een interessant publieksprogramma aan gekoppeld, met leuke activiteiten zoals wayang workshops, wayangspreekuren, verkleedpartijen en schimmentheater. Zowel voor volwassenen als voor kinderen. Hieronder vind je de agenda t/m de kerstvakantie.

Shoppen voor de feestdagen

Speciaal voor de feestdagen is het eethuis omgeturnd tot Indonesische pasar vol hebbedingetjes, van wierook, kaarsjes tot duurzaam speelgoed van bamboe, batik artikelen, schalen, sjalen en kleding. Natuurlijk met een aantal leuke nieuwe items speciaal voor de kerst. Wat dacht je van kerstkaarsjes, batik scrunchies, sprookjesboeken of lekker Indische hapjes om mee te nemen? Wil je een prive afspraak maken om enkel even te shoppen? Lekker veilig alleen of met zijn tweeen? Dat kan ook! Stuur dan even een mailje naar reserveringen@taman-indonesia.nl

Op zoek naar een leuk kadootje voor iemand? Verwen diegene met een leuk cultureel uitje voor twee! Dit jaar hebben we speciale cadeaubonnen gemaakt om cadeau te doen. Voor in de schoen, of onder de kerstboom. Nog veel leuker is de Indofood giftbox. Samen met onze gastkok Stanly van Rumah Rasa hebben we de producten uitgezocht die perfect zijn om van te genieten tijdens de feestdagen. Wil jij ook iemand blij maken met de Indonesische smaak, geur en beleving (natuurlijk zit er ook een cadeaubon bij van dierenpark Taman Indonesia) bestel hem dan meteen, want we hebben maar 70 van deze unieke gift boxen! Bestellen kan via www.taman-indonesia.nl of een mailtje naar info@taman-indonesia.nl

Indonesisch kerstdiner

Zaterdag 19 december zal chefkok Stanly Rutte van Rumah Rasa voor jullie koken! Een overheerlijk Indonesisch 4 gangen diner, helemaal in kerstsfeer. Bij elke gang een bijzonder verhaal, een fijn muziekje en de fijnste proeverij. En dat allemaal bij u thuis! Omdat de horeca nog niet open mag, verzorgen wij een 4 gangen afhaalmenu die u kunt afhalen op zaterdag 19 december. U kunt een kijkje nemen bij de tentoonstelling ‘Wayang Stories’, terwijl de kok het eten voor u voorbereid en na afloop het menu mee naar huis nemen. Compleet voor een overheerlijke culinaire avond. Dit speciale kerstarrangement is te boeken via www.taman-idonesia.nl/kerstdiner.

En je steunt er natuurlijk meteen de dieren van Taman Indonesia mee!

Winter programma:

28 & 29 nov Shoppen in de pop up pasar!

12 december Wayangtheater: de verhalen van Kantjil en de Tijger

13 december Wayang spreekuur: Neem je wayangpop mee en laat hem bekijken door expert Ton van Oevelen.

19 december Gastkok Stanly Rutte kookt een 4 gangen kerstdiner

20 december Wayangtheater: de verhalen van Kantjil en de Tijger

21 december Wayang Photobooth: Verkleed je als Wayang en ga op de foto!

22 december Wayang Photobooth: Verkleed je als Wayang en ga op de foto!

23 december Rondleiding langs de wayangs, met het wayang spreekuur.

27 december Wayang Photobooth: Verkleed je als Wayang en ga op de foto!

28 december Workshop Wayangpoppen maken voor kinderen

29 december Workshop Wayangpoppen maken voor kinderen

2 januari Wayang Photobooth: Verkleed je als Wayang en ga op de foto!

3 januari Schimmenspel theater: Avonturen van Kantjil, het dwerghertje

10 januari Tracing your wayang. Ontdek waar jouw wayang vandaan komt

Entreeprijzen dierenpark & winter expositie

Volwassenen € 9,50

Kinderen t/m 12 jaar € 7,50

Kinderen t/m 1 jaar gratis

Openingstijden

Weekenden en vakanties

van 12.00 – 18.00 uur

Zie www.taman-indonesia.nl

Dierenpark Taman Indonesia

Kallenkote 53, Kallenkote (nabij Steenwijk)